De mai bine de 50 de ani MC-Bauchemie: de la o firma germană la un jucător internaţional

A brief history of MC-Bauchemie

Heinrich W. Müller (*1915/†2010) a înfiinţat Compania în 1961 în Essen. În 1963 a construit o fabrică pentru producerea de aditivi pentru betoane şi mortare în Bottrop un oraş din vecinătatea Essen-ului. Compania a crescut an după an iar în anii ‘70 şi-a extins afacerile pe întreg teritoriu în Germania. Extinderea peste graniţa germană începe în 1970 prin înfiinţarea unei subsidiare în Franţa.

Extinderea în Europa şi în lume

Odată cu cooptarea în conducerea MC-Bauchemie a fiilor fondatorului, Dr.-Ing. Claus-Michael Müller und Dr. jur. Bertram Rüdiger Müller (*1952/†2012), s-a accelerat extinderea în Europa. După începerea operaţiilor MC în Irlanda s-au deschis numeroase subsidiare în toată Europa. În ianuarie 1985 MC a fondat prima sa companie din afara Europei în New Bombay, India, ca o bază de la care să se dezvolte piața asiatică.

După căderea Cortinei de Fier

După schimbările politice din Europa de Est și reunificarea Germaniei, MC începe din 1990 înfiinţarea de firme de distribuţie în Germania de Est şi în anii urmatori, firme de distribuţie şi producţie în fostele ţări ale blocului estic. În paralel afacerea se extinde în ţări din Europa centrală şi de vest.

Extinderea la nivel mondial

După anii 2000 extinderea MC la nivel mondial continua: MC Brazilia a fost formată ca o platformă de producție regională pentru a servi America de Sud, în timp ce MC-Taiwan a fost înființată pentru a participa la unul dintre cele mai mari proiecte de construcții din Taiwan - o cale ferată de mare viteză. La jumătatea anului-2012 a fost inaugurată MC-Bauchemie în Guineea, oferind astfel MC-ului un nod comercial în Africa de Vest, o piața în continuuă creștere.

De la o companie germană la un actor global: de la 25 la peste 2500 de angajati

Astazi, compania de familie, care a luat fiinţă în 1961 cu 25 de angajați, are acum peste 2.500 de angajaţi şi este unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali de produse chimice și tehnologii pentru industria construcţiilor. Cercetătorii MC, dezvoltă și produc materiale de construcţii speciale și sisteme de produse, atât pentru construcţii noi cât și pentru repararea și restaurarea structurilor de toate tipurile și operează în mai mult de 40 de țări din întreaga lume - din America de Sud și Europa, până în Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est.