Strabag şi MC-Bauchemie au câştigat în Slovacia premiul întâi pentru betoanele ultra înalt performante UHPC

Strabag şi MC-Bauchemie au câştigat în Slovacia premiul întâi pentru betoanele ultra înalt performante UHPC.

Dărmăneṣti, 06 Decembrie 2017. SAVT, filiala slovacă a ERMCO (European Ready Mixed Concrete Organization), a organizat anul acesta un concurs pentru beton ultra-performant (UHPC) care urmează să fie dezvoltat cu materii prime clasice și agregate dar fără aditivi. Câștigătorii au fost anunțați la începutul lunii octombrie 2017 în fața unei audiențe de aproximativ 240 de delegați care au participat la Conferința de betoane organizată de SAVT, iar Strabag AG și MC-Bauchemie au luat premiul, învingând competiția, producând o formulă de beton cu rezistența la compresiune de 147,4 MPa - cea mai mare dintre toate încercările.

 

Strabag AG este una dintre cele mai mari companii de construcții din Slovacia și a colaborat cu succes cu MC de-a lungul a mulți ani. MC furnizează aditivi și susține, de asemenea, Strabag cu know-how în tehnologia betonului. În ultimii doi ani, Strabag și MC-Bauchemie au investit timp și bani în cercetarea și dezvoltarea formulelor pentru betonul UHPC(ultra înalt rezistent). Această cercetare a fost inițial susținută de Mathias Reck, tehnician pentru beton la MC, în centrul de service din Leipzig. Mai târziu, o echipă de la MC formată din Michal Lehký, Milan Řičica și Martin Struk a lucrat cu echipa Strabag condusă de Stanislav Juriš și Alojz Salaj, doctor în dezvoltarea betonului UHPC.

 

Echipa a folosit numai cele mai bune agregate și cimenturi pentru a crea formularea depusă pentru concursul SAVT, obținând un rezultat imbatabil, cu o rezistență la compresiune de 147,4 MPa. "Acest rezultat este o afirmare a colaborării noastre strânse cu Strabag AG", spune Michal Lehký, director general al MC-Bauchemie în Slovacia. "Formularea este de interes pentru producerea nu numai a betonului marfă, ci și a elementelor prefabricate". De exemplu, betonul UHPC este din ce în ce mai utilizat pentru componentele podurilor, precum și pentru coloanele din clădirile înalte sau alte construcții civile. În viitor, componentele structurale produse cu beton UHPC vor fi mai subțiri, dar încă vor prezenta rezistența necesară pentru fiecare aplicație cerută. Acest lucru nu numai că va reduce greutatea și va reduce costurile logistice, dar va oferi și posibilități neprevăzute în arhitectură.

 

În holul Hotelului Patria din Vysoké Tatry (în munții Tatra, Slovacia de Nord), echipa MC a lui Martin Struk, Michal Lehký și Milan Řičica (de la stânga la dreapta) prezintă cu mândrie Diploma pentru locul întâi în competiția SAVT pentru cel mai puternic beton UHPC. Conferința de beton la care a fost acordat premiul a avut loc aici în octombrie 2017.

Fotografie:

MC-Bauchemie, Bottrop

Contact:

Florin Acatrinei, National Sales Manager