Challenges & Solutions

Apa potabilă este cea mai importantă sursă de subzistență  și, prin urmare, necesită protecție specială. În ciclul său, de la extracție la purificare și tratare, apa trece prin numeroase facilități, cu depozitare în rezervoare de apă potabilă de importanță crucială. Apa potabilă poate deteriora și betonul neprotejat al rezervoarelor de apă potabilă. Chiar și betoanele cu rezistență ridicată pot fi atacate, de exemplu, de apă cu conținut scăzut de minerale sau de acțiunea sa abrazivă. Scurgerile în conductele de apă potabilă sunt, de asemenea, obișnuite și pot duce uneori la pierderi majore de apă. MC vă susține în reabilitarea rezervoarelor de apă potabilă și a conductelor de transport cu consultanță expert, personalizată și susținută de un portofoliu cuprinzător de produse.

SIGILAREA FISURILOR ȘI CONSERVAREA STRUCTURII

Sealing cracks in potable water structures
Hidroizolarea structurilor de apă potabilă cu sisteme de injecție de înaltă performanță

Formarea fisurilor apare în rezervoarele de apă potabilă din cauza solicitărilor statice și dinamice. Consecințele sunt pierderile de apă și deteriorarea ulterioară a structurii clădirii. Suprafața interioară a rezervorului nu trebuie neapărat să fie deteriorată în zonele deosebit de largi ale suprafeței sale pentru ca acest lucru să se întâmple.

 

Cu MC-Injekt 2300 TOP și MC-Injekt 3000 HPS, de exemplu, vă putem oferi sisteme de injecție certificate care pot fi folosite în contact cu apă potabilă fără riscuri asupra sănătății - atât pentru etanșarea rapidă, cât și permanentă a fisurilor și o măsură pregătitoare inițială pentru reparații mai extinse. MC recomandă sisteme de injecție pe bază de poliuretan și rășini hidrostructurale, flexibile și rigide, pentru a asigura cele mai bune rezultate.

REPARARE DURABILĂ A BETONULUI DETERIORAT

Protecție completă a suprafeței în rezervoarele de apă potabilă

Apa potabilă are adesea un efect dăunător asupra structurii structurilor de depozitare. Conținutul mineral al apei poate fi esențial. Apa foarte dulce, adică apa scăzută în minerale, atacă betonul neprotejat ca solvent. Aceasta conduce la dizolvarea liantului și la deteriorarea ulterioară care poate să se extindă în miez și astfel să afecteze negativ stabilitatea structurală.

 

MC-RIM PW 101 și MC-RIM PW 301 sunt sisteme de înaltă performanță pe bază de minerale care oferă un nivel inerent de rezistență chimică și mecanică. Procesul continuu de post-compactare care are loc în ele asigură o durabilitate și o fiabilitate maximă. Portofoliul este completat de sistemul de schimbare a betonului MC-RIM PW 201, mortarul de pulverizare modificat cu siliciu MC-RIM PW 40 și betonul torcretat MC-RIM PW 80 compatibil cu apa potabilă.

RENOVAREA CONDUCTELOR DETERIORATE DE APĂ POTABILĂ

Renovation of damaged potable water pipes
Renovation of damaged potable water pipes
Renovation of damaged potable water pipes
Cu sistemul de reabilitare complet al MC

Rezervoarele de apă potabilă sunt adesea situate în afara conurbațiilor pe care le deservesc, ceea ce înseamnă distanțe lungi care trebuie acoperite de conductele inter regionale. Iar rețelele de distribuție în interiorul orașelor în care se alimentează sunt de o lungime totală comparabilă și o construcție similară. Îmbătrânirea materialelor, solurile agresive din zona de stratificare și încărcările statice și dinamice duc în mod repetat la deteriorarea acestor conducte de apă potabilă.

 

Cu Konudur PW-Liner aveți la dispoziție un sistem de renovare pentru conductele de apă potabilă care îndeplinește cele mai înalte cerințe în ceea ce privește protecția la coroziune și impermeabilitate. Impregnat cu rășină epoxidică Konudur 180 PW, Conduur PW-Liner îndeplinește cerințele de clasă C (conform EN ISO 11295) cu toate certificatele necesare pentru a confirma siguranța și igiena în exploatare.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123