Provocări & Soluții

La construirea sau întreținerea unei parcări multietajate sau subterane, inginerul proiectant trebuie să asigure protecția betonului armat de atacurile de clor, în plus față de etanșarea și impermeabilizarea tuturor fisurilor și rosturilor din beton. De asemenea, este important să vă asigurați că clădirea rămâne atât liberă, cât și ușor de utilizat. Pe de altă parte, atenția clientului se bazează în mare măsură pe soluții robuste și durabile, cu o durată minimă de întreruperi în caz de reparații, astfel încât instalația să poată fi repusă înapoi în serviciu. Această varietate de cerințe tehnice și de proiectare demonstrează nivelul înalt de planificare și expertiză detaliată și detaliată necesare pentru parcările multietajate și subterane. Consultanții noștri, cu cunoștințele lor complete, produsele testate și soluțiile inteligente, pot oferi  asistență în atingerea tuturor acestor obiective.

UTILIZAREA TEHNOLOGIEI DE INJECȚIE PENTRU ROSTURILE DE SIGILARE

Etanșarea rosturilor durabilă, extrem de rezistentă

Dacă nu este posibilă accesarea suprafeței exterioare a unei componente sau dacă este necesar să se sigileze golurile între componentele clădirilor, cum ar fi plafoanele, MC oferă o soluție fiabilă și durabilă sub formă de rășină hidrostructurală MC-Injekt GL-95 TX. Pe bază de acrilat, compusul elastic moale este durabil, compatibil cu apa subterană și rezistent la ciclurile de îngheț / dezgheț, ceea ce îl face ideal pentru parcări cu mai multe etaje și subterane.

 

ETANȘAREA PLĂCILOR DE PARDOSEALĂ CU BANDAJE FLEXIBILE

Impermeabilă la intruziunea apei din spate

Acestea sunt câteva din provocările întâmpinate în timpul execuției fundațiilor. MC are o gamă largă de aditivi, cum ar fi linia Muraplast de plastifianți multifuncționali și superplastifianți, agenți intarzietori Centrament Retard și inhibitor de hidratare Murasit. Pentru a ajuta la depășirea dificultăților de întărire, MC oferă, de asemenea, o gamă largă de agenți de întărire a liniei Emcoril.

REZISTENȚĂ STRUCTURALĂ CU SISTEME DE ÎNLOCUIRE A BETONULUI

Repararea componentelor din beton armat și refacerea capacității portante

Parcările multietajate sunt adesea expuse la cloruri în cantități ridicate în lunile de iarnă, iar betonul armat a fost deteriorat atât de rău de-a lungul anilor încât trebuie înlocuit până la armătura din fier beton. Sistemele de înlocuire a betonului sunt necesare pentru a restabili capacitatea portantă a stâlpilor și coloanelor. Nafufill KM 250 îndeplinește toate specificațiile tehnice pentru protecția la coroziune, lipirea și protecția împotriva incendiilor armăturii din fier beton. Mortarul de înlocuire a betonului R4 de la MC cu randament ridicat este eficient din punct de vedere structural, rezistent la căldură și la foc și poate fi utilizat pentru componente interne și externe. Acesta poate fi utilizat pentru reprofilarea contururilor fragmentate și concasate, precum și pentru creșterea acoperirii betonului. De asemenea, este aprobat ca mortar de subturnare pentru anozi de sisteme catodice de protecție împotriva coroziunii.

CONSOLIDARE STRUCTURALĂ CU SISTEME CFRP

Refacerea capacității portante a componentelor din beton armat

Componentele din parcările multietajate, cu armătură insuficientă, corodată sau deteriorată, pot fi îmbunătățite acum ușor și ieftin cu materiale plastice armate cu fibră de carbon (CFRP). Rezistența la încovoiere este îmbunătățită prin utilizarea lamelelor CFRP turnate sau lipite pe suprafață, în timp ce coloanele sau stâlpii de beton de calitate inferioară pot fi complet căptușiți cu folii CF pentru a spori rezistența lor multiaxială, sporind capacitatea lor de încărcare până la de două ori valoarea inițială.

PROTECȚIE COMPLETĂ A SUPRAFEȚELOR DIN BETON

Protecția suprafețelor combinată cu finisaje colorate și protecție împotriva graffiti

MC-Color este sistemul ideal de protecție a suprafeței pentru clienții care nu numai ca doresc sa protejeze permanent materialul parcării lor multietajate sau subterane, dar doresc sa implementeze un concept de codare a culorilor pentru utilizatori. În plus față de proprietățile excelente de protecție a betonului, gama largă de pigmenți a sistemului facilitează crearea unor modele individuale de pereți. Sistemul de protecție a suprafeței este deschis pentru difuzia vaporilor de apă, inhibă carbonarea și protejează betonul împotriva acțiunii înghețului și sării pentru degivrare. Viziunea MC-Color Flair, de exemplu, are o stabilitate excelentă a culorii, susceptibilitate extrem de scăzută la murdărie și este ușor de curățat. Chiar și contaminarea cu graffiti poate fi eliminată rapid cu sistemul MC-Cleaner G.

PROTECȚIE PE TERMEN LUNG PENTRU PLATFORME DESCHISE

Pardoseală cu rezistență mare la uzură

Pentru protecția la suprafață a platformelor de  parcare deschise, reglementările recomandă un sistem OS 11. Prin definiție, aceste sisteme implică acoperirea suprafețelor supuse circulației, având, cel puțin, o creștere dinamică a fisurilor dinamice de 0,3 mm. Experiența a arătat totuși că primele semne de uzură pot fi observate după o perioadă scurtă de timp, mai ales în zone supuse unor solicitări mecanice ridicate, cum ar fi curbe, rampe sau helix. Sistemul rigid OS 8 MC-DUR 1252 este, prin urmare, mai potrivit și se aplică în aproape toate zonele parcului auto. Rezistența ridicată la uzură a acestui sistem nu a fost dovedită doar în cadrul testelor de trafic, ci a fost stabilită în condiții practice de exploatare. Impermeabilitatea MC-DUR 1252 asigură o protecție durabilă a structurii din beton armat împotriva clorurilor.

  

STRAT DE PROTECȚIE DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ PENTRU PARDOSELILE PARCĂRILOR MULTIETAJATE

Parcări auto căptușite la 2 ° C gata de reutilizare după doar 2 zile

MC-Floor TopSpeed este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de reparația rapidă a pardoselilor parcărilor multietajate și de reducerea timpilor de întrerupere. Sistemul vă permite să reparați pardoselile parcărilor multietajate în câteva ore și să le reutilizați după o așteptare de maximum 48 de ore. Sistemul multifuncțional de rășini speciale poate fi utilizat la temperaturi între + 2 ° C și + 35 ° C, chiar și în condiții de umiditate ridicată a substratului și umiditate a aerului. Se curăță repede și este foarte rezistent la abraziune, zgâriere, UV și intemperii.    

ACOPERIREA ROSTURILOR CA SOLUȚIE PERMANENTĂ

Profile de rost pentru traversare fără vibrații și fără zgomot

Indiferent dacă în parcări sau în garajele subterane din complexe rezidențiale, conducerea continuă pe rosturi inegale înseamnă zgomot și vibrații constante, cu un impact inevitabil dăunător asupra structurii clădirii. Profilul rostului MC-Floor oferă o soluție permanentă și fără zgomot pentru aceste probleme. Profilul de îmbinare poate fi integrat rapid, neîntrerupt și uniform în substrat pentru a crea un sistem robust care să prevină credibilitatea șocurilor și vibrațiilor, eliminând astfel zgomotul neplăcut și reducând uzura structurală.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123