Provocări & Soluții

Construcția convențională a tunelurilor  a reprezentat întotdeauna o provocare semnificativă în domeniul ingineriei. Succesul depinde nu numai de o planificare și de o execuție atentă, ci,în mod esențial, de asigurarea unei interacțiuni optime între tehnologia prelucrării și chimia de specialitate a sistemelor de susținere. În funcție de rocă și de solul întâlnit, pot apărea probleme în timpul săpăturilor, chiar și cu cea mai bună planificare posibilă, tehnologii de înaltă performanță și execuție optimă a construcțiilor. Pentru a vă asigura că proiectul dvs. de tuneluri are succes, MC oferă soluții de sistem adaptate individual cerințelor dumneavoastră și acoperind totul, de la conducere până la reparații. Cu zeci de ani de experiență în cadrul proiectelor internaționale majore, sistemele noastre eficiente de produs specializat sunt concepute pentru a vă asigura satisfacția deplină.

.

CONDIȚIONAREA SOLULUI PENTRU UTILAJE DE FORARE A TUNELURILOR

Asigurarea unei penetrări mecanice eficiente

Siguranța inerentă și eficiența penetrării mecanizate este deosebit de potrivită pentru formațiunile geologice dificile și proiectele din interiorul orașului. În afară de metodele de prindere și de șlefuire, tehnologia EPB (tehnologia egalizării presiunii straturilor de sol) este deosebit de eficientă, deoarece oferă anumite avantaje economice în forajul tunelului. Utilizarea eficientă a scuturilor EPB în mașinile de găurit cu tuneluri oferă suport de presiune uniformă a feței de lucru. Reglarea solului trebuie realizată pentru a îndeplini cerințele aplicate pe solurile excavate care servesc drept suport. Cu MC-Montan Drive, MC oferă agenți de condiționare adaptați  în mod specific condițiilor geologice, permițându-vă să atingeți cote ridicate de avansare a tunelului cu un grad înalt de fiabilitate și compatibilitate cu mediul

.

MORTARE INELARE PENTRU RAMBLEIERE ȘI STABILIZARE

Sisteme de mortar de injecție cu formulă individuală pentru profiluri de tunel cu fundație fixă

Decalajul inelar care are loc în timpul conducerii tunelului între scut și materialul in-situ este umplut cu mortar pentru a minimiza diminuarea suprafeței și pentru a stabiliza roca liberă. Injectat în spațiul inelar pe întreaga suprafață, mortarul este formulat pentru valori de rigiditate și rezistență aliniate la cele ale materialului din rocă înconjurător. MC are o serie de formule de mortare de adâncime monocomponente sau bicomponente, din gama MC-Montan Grout, care poate fi aliniată la condițiile de rocă in situ specifice proiectului dumneavoastră de construcție a tunelurilor. Acest lucru înseamnă că fiecare profil al tunelului este prevăzut cu soluția optimă de fundație pentru tasare minimă.

SUBSTANȚE CHIMICE SPECIALIZATE ALINIATE LA TEHNOLOGIA UTILAJULUI

Sisteme integrate dintr-o singură sursă

În construcția tunelurilor, compatibilitatea între hardware-ul mecanic și substanțele chimice specializate sunt esențiale pentru succes, la fel și planificarea atentă și execuția. MC oferă sisteme integrate complete, cuprinzând atât echipamente cât și chimie de specialitate, care ajută la obținerea unor performanțe deosebit de ridicate în condiționarea solului și în operațiunile de etanșare a cozii de protecție. Cu dispozitivul HDT-Montan Device CT, puteți crea spumă de calitate optimă pentru rezultate excepționale de condiționare, chiar și în condiții geologice dificile. Pentru etanșarea coastei de protecție, este esențial să aveți atât compuși de etanșare de înaltă performanță, cât și o tehnologie optimizată de pompare și transport. Cu ajutorul pompei noastre specializate și a materialelor de etanșare adaptate, aveți certitufinea unei cozi de protecție impermeabilă.

CALITATEA CELUI MAI RIDICAT STANDARD

Segmente de tuneluri care oferă o calitate și o durabilitate maximă a betonului

Segmentele tunelului trebuie să reziste nu numai forțelor impuse de roca in-situ, ci și presiunilor generate în timpul operării de conducere a tunelului. Procesele bine armate pe bază de beton de înaltă performanță sunt, prin urmare, esențiale. MC vă poate oferi un portofoliu cuprinzător de produse cuprinzând superplastifianți, acceleratoare de întărire, agenți de întârziere, de stabilizare, agenți de antrenare a aerului, aditivi de beton și agenți de eliberare. Împreună cu experții noștri din domeniul tehnologiei betonului, veți putea să realizați o soluție completă de sistem adaptată individual proiectului dvs., asigurându-vă că segmentele dvs. de tunel sunt de cea mai înaltă calitate și durabilitate.

SOLUȚII DE TORCRETARE PENTRU SUSȚINERE, SIGILARE, ARMARE, NIVELARE ȘI HIDROIZOLAȚIE

Calitatea și fiabilitatea în construcția tunelurilor convenționale

Tunelul convențional care utilizează tehnici de "exploatare manuală" este încă folosit în proiecte de infrastructură din întreaga lume, cu metode variind de la tuneluri din sol moale până la utilizarea explozibililor. Aici, betonul se utilizează în primul rând ca un mijloc temporar de consolidare și etanșare a materialului in situ și pentru netezirea secțiunilor excavate. Ca mijloc de consolidare a marginilor de piatră, acesta servește, de asemenea, la închiderea golurilor și la împiedicarea formării cavităților mici ca urmare a efectului de arcuit în profil. Cu portofoliul MC cuprinzând superplastifianți, agenți de întârziere, adaosuri de beton și acceleratoare de întărire, puteți avea formula betonului ideal pentru lucrarea dumneavoastră, fie pentru procesul de pulverizare umedă, sau uscată.

MEMBRANE DE SIGILARE PRIN PULVERIZARE PENTRU HIDROIZOLAȚIA FIABILĂ A TUNELULUI

Permanent etanș la apă și foarte rezistentă

Etanșarea în tunelurile convenționale este asigurată de folia de impermeabilizare a materialelor plastice sau de membranele de impermeabilizare prin pulverizare. Ambele sisteme au un obiectiv comun - de a se asigura că tunelul rămâne uscat pe parcursul duratei sale de funcționare planificate de peste 100 de ani. Acest obiectiv impune cerințe deosebit de ridicate asupra sistemelor de etanșare. Se așteaptă ca acestea să protejeze structura de susținere și instalațiile tehnice, asigurând în același timp funcționarea fără întreruperi. Prin urmare, trebuie să fie capabili să reziste atacurilor chimice și să reziste fenomenelor de sarcină mecanică. Cu MC-Montan Shot Seal, membrana de impermeabilizare foarte uscată, MC oferă o soluție de înaltă performanță pentru proiectul dumneavoastră de construcție a tunelurilor. Este deosebit de potrivit în cazul în care geometriile devin dificile, de exemplu în zona structurilor de stație, galeriilor sau tunelurilor de acces.

MĂSURI AUXILIARE PENTRU STABILIZARE, HIDROIZOLAȚIE ȘI REPARAȚIE

Reducerea riscului în timpul funcționării

În ciuda celei mai bune planificări, a tehnologiilor de înaltă performanță și a execuției optime a construcțiilor, pot apărea probleme în timpul excavării, în funcție de stâncă și de solul întâlnit. În astfel de cazuri, trebuie aplicate măsuri auxiliare pentru a susține cota necesară de avans, menținând în același timp o siguranță maximă. MC-Montan Injekt și MC-Injekt oferă sisteme de injecție de înaltă performanță, rapide, fiabile și durabile pentru stabilizarea și etanșarea rocilor, impermeabilizarea suprafețelor și articulațiilor, umplerea fisurilor și a cavităților. Deteriorările și scurgerile în garnitura sau în carcasa tunelului pot fi reparate imediat de sistemele de însoțitoare care urmează operațiunilor de tăiere sau excavare. Alte măsuri de reparație a betonului și de protecție a suprafeței, implementate cu promptitudine, conduc la minimizarea riscului de defectare sau de degradare a structurilor. Acest lucru nu numai că reduce costurile de reparații și întreținere în viitor, dar are și un efect pozitiv asupra durabilității întregului sistem de tuneluri.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123