Provocări & Soluții

As a technology leader in the field of concrete engineering for power plant applications, MC offers an extensive range of solutions for both the construction and the maintenance of thermal power plants, be they gas-fired, coal-fired or nuclear. With everything from concrete admixtures and structural waterproofing systems to special protection and repair technologies at their fingertips, our power plant experts are able to effectively focus on preserving and thus extending the life cycle of the facilities concerned.

BETOANE PENTRU FIECARE APLICAȚIE

Optimizarea betonului cu aditivii MC

Cerințele impuse asupra betoanelor utilizate în construcția centralei electrice sunt numeroase și variate. Spectrul cuprinde betoane vrac pentru pardoseli și fundații, betoane adaptate la construcția cofrajelor de ascensiune și de glisare, betoane rezistente la acizi și hidroliza pentru turnurile de răcire cu debit natural, cu evacuarea gazelor de ardere și mai mult. Cu aditivii din gama de produse MC-PowerFlow și Centrilit, fiecare proiect de mix beton poate fi ușor optimizat pentru lucrare.

RECONSOLIDAREA COȘULUI DE FUM ȘI TURNULUI DE RĂCIRE

Smooth building with lasting resistance

Particularly high demands are placed on the concretes developed for the climbing and gliding formwork construction methods used in building chimneys and natural-draught cooling towers – here, uninterrupted building progress is a must. Accelerators of the MC-FastKick series are specifically designed to achieve the high early strengths required. MC also offers a broad range of reliably effective release agents from the Ortolan product family to ensure that the concrete surfaces are kept as smooth and free from porosity as possible.
Cooling towers with flue gas discharge are exposed at the inner shell to high levels of acid condensate with pH values in excess of 3.5. By using Centrilit NC, a new generation of phyllosilicate, or Centrilit-Fume SX, a special silica suspension, alone or in combination with superplasticisers from the MC-PowerFlow product family, you can create a highly acid- and hydrolysis-resistant concrete to ensure extensive operational campaigns without the need for interim maintenance.

HIDROIZOLAȚIE FACILĂ, RAPIDĂ ȘI FIABILĂ A CENTRALELOR

Simple, fast and reliable power plant waterproofing
Simple, fast and reliable power plant waterproofing
Simple, fast and reliable power plant waterproofing
Cu compușii clasici și fără conținut de bituum de la MC

În special în sectorul energetic, impermeabilizarea structurală trebuie să fie complet sigură, fiabilă și durabilă. Scurgerile și deteriorările din cauza umezelii în creștere pot duce la probleme secundare grave. Prin urmare, oferim proiectanților, specialiștilor, principalilor clienți și aplicatori, soluții economice, ieftine și fiabile, de la straturile de acoperire bituminoase clasice ale gamei de produse Nafuflex până la barierele de impermeabilizare structurale "verzi" ale familiei Expert Proof - toate susținute de un pachet de servicii cuprinzător pentru a vă asigura o maximă fiabilitate de la planificare până la rezultatul final.

DURABILITATE MĂRITĂ A PROTECȚIEI CENTRALELOR

Cu noile sisteme de protecție pentru tratarea betonului și suprafeței

Un pas esențial pentru succesul unei construcții a unei structuri de energie eoliană este asamblarea și consolidarea în siguranță a îmbinărilor verticale dintre părțile din beton prin utilizarea de mortar și adezivi MC cum ar fi Emcekrete 80 și MC-DUR 1300 Plus. Acest lucru vă oferă cele mai bune proprietăți tehnice pentru astfel de aplicații și chiar vă ajută să reduceți timpul de funcționare a macaralelor.

REPARAȚIA ȘI RENOVAREA TURNURILOR DE RĂCIRE ȘI COȘURILOR DE FUM

Repair and refurbishment of cooling towers and chimneys
Repair and refurbishment of cooling towers and chimneys
Repair and refurbishment of cooling towers and chimneys
Compuși de înlocuire a betonului pentru garanție maximă

Având în vedere expunerea și durata de viață așteptată de la acestea, turnurile și coșurile de răcire din beton necesită sisteme de reparații specifice și sisteme de protecție la suprafață adaptate cerințelor lor de service. Cu Nafufill SC 08, Nafufill GTS și Nafufill GTS-HS, oferim sisteme concrete de înlocuire, capabile să îndeplinească toate aceste specificații. Indiferent dacă este vorba de întăriri structurale sau de rezistență împotriva atacului penetrant, proprietățile tehnice ale acestor produse sunt mai bune decât cele specificate în orice standard cunoscut, ceea ce înseamnă că oferă cel mai înalt nivel de asigurare. După cum se cere în codul german de practică VGB-Richtlinie 613, de exemplu, aceste sisteme nu sunt afectate de tratamentele de tratare. Pentru reparațiile la scară redusă, compușii de înlocuire din beton Nafufill KM 250 și Nafufill KM 250-HS oferă o soluție excelentă, aplicată cu bidineaua.

CONSERVAREA PE TERMEN LUNG A TURNURILOR DE RĂCIRE ȘI COȘURILOR DE FUM

Soluții eficiente de protecție a suprafeței

Dacă suprafețele de beton exterioare ale turnurilor de răcire și ale coșurilor de fum trebuie păstrate corespunzător pe termen lung, sistemele de protecție a suprafeței aplicate trebuie să reziste la diferite acțiuni - atât cele operaționale, cât și cele de mediu. Cu gama modulară MC-Color de produse de protecție a suprafeței, puteți fi siguri că veți îndeplini toate cerințele care ar putea apărea. Cuprinzând cele trei linii de produse MC-Color Proof, MC-Color Flair și MC-Color Flex, gama are o soluție pentru aproape orice profil de cerințe: transparență, pigmentare sau punte de rupere, cu protecție contra graffiti ca opțiune suplimentară. MC-Color oferă soluții de sistem rapide și economice pentru tratarea înlocuirilor de beton.

 

Pentru zonele supuse tensiunii atât în turnurile de răcire cu evacuare a gazelor de ardere, cât și în secțiunile de scurgere a coșurilor de fum, vă oferim produsele MC-DUR VS NR 3 și MC-DUR VS-PUR, produse cu experiență dovedită în mai mult de 200 turnuri de răcire . Ca o alternativă, ultima noastră generație de sisteme de protecție a suprafeței, MC-DUR 2496 CTP, poate fi aplicată rapid și în condiții de siguranță în orice condiții meteorologice.

 

Moduri alternative de funcționare a coșului de fum ud și uscat? Cu MC-DUR 1450 CP aveți la dispoziție un sistem de protecție la suprafață care protejează substraturile minerale și oțel împotriva efectelor acidului condensat.

PROTECȚIE PERMANENTĂ PENTRU STRUCTURILE EXPUSE CONTAMINANȚILOR

Permanent protection for contamination-exposed structures
Permanent protection for contamination-exposed structures
Permanent protection for contamination-exposed structures
Căptușeli extrem de rezistente

Sunteți în căutarea unei protecții permanente pentru bazinele de colectare a apei de incendiu și de răcire sau alte structuri expuse la apă contaminată? Nu trebuie sa căutați decat MC-RIM Protect, un strat mineral rezistent la apa si rezistent la osmoza, a carui funcționalitate și durabilitate este demonstrata de decenii, cu o protecție excelenta chiar și in condiții de expunere la concentratii crescute de cloruri (de exemplu, in mediul marin).


Învelișul rezervoarelor de ulei de transformator în clădirile existente este o sarcină exigentă. Zentrifix F 92 este impermeabil la uleiul de transformator și la apa contaminată, dar este totuși deschis spre difuzia vaporilor de apă - îndeosebi esențială dacă nu există protecție împotriva umezelii. De asemenea, oferă proprietăți excelente de obturare a fisurilor, în conformitate cu cerințele stricte ale, de exemplu, Legea resurselor de apă din Germania. Acest produs de protecție îndeplinește toate cerințele și a fost aplicat cu succes în multe proiecte de referință

STRATURI FINALE DE PROTECȚIE CU APLICARE RAPIDĂ PENTRU PODELE INDUSTRIALE

Fast-application high-end coatings for industrial floors
Mechanically resilient, chemically resistant, conductive or insulating

Aveți nevoie de o reparație rapidă? Să presupunem că începeți vineri după-masa și reluați activitățile luni? Apoi, aruncați o privire asupra sistemului complet de podele MC cu aplicații rapide, care constă din șapă MC-Floor Floor, MC-Floor Connect, fâșii de îmbinare cu reducere a zgomotului și stratul de acoperire MC de înaltă performanță, Floor TopSpeed.
Sistemul industrial de pradoseli MC-Floor Screed nou dezvoltat oferă o soluție fiabilă pentru reparația rapidă a suprafețelor industriale puternic folosite, cu întărire rapidă și rezistență ridicată la uzură printre atributele sale. Între timp, sistemul MC-Floor TopSpeed ​​permite pardoselilor industriale și suprafețelor externe să fie instalate în câteva ore, devenind complet rezistent la încărcare după doar 48 de ore.

SISTEME DE INJECȚIE DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ

High-performance injection systems
Sealing cracks and cavities and preserving the structure

Nu este neobișnuit ca fisurile din structurile din beton armat să treacă adânc în zona armată sau chiar să separe componente întregi, cu cavități, de asemenea, în curs de dezvoltare. Contaminanții cum ar fi apa sau clorurile sunt apoi capabili să pătrundă neîngrădit în țesătura structurală, provocând adesea daune grave susceptibile de a pune în pericol stabilitatea întregii construcții. Cu sistemele noastre de injecție MC-Injekt, puteți sigila fiabil și permanent fisurile, rosturile și cavitățile în componentele din beton, restabilind integritatea funcțională a structurii și sporind durabilitatea acesteia.

SISTEME PENTRU ARMĂTURA COMPONENTULUI SECUNDAR

Restabilirea economică a rezistenței structurale

 

Benzile noastre MC-DUR CFK Lamellen (CFRP) și MC-DUR CF (folie nețesută CFRP) servesc la readucerea structurilor slabe - în special a celor cu armătură inadecvată, corodată sau deteriorată - la puterea inițială la un cost relativ scăzut și relativ ușurată.

 

Armătura flexurală poate fi realizată cu ușurință atât cu MC-DUR CFK Lamellen lipit în orificii sau pe suprafața componentei, cât și prin înfășurarea cu folii MC-DUR CF. Și aceste sisteme pot fi, de asemenea, combinate în mod ideal cu sistemele de înlocuire concrete concrete din seria Nafufill pentru a obține o soluție cu adevărat sinergică.

SISTEME PENTRU ÎNTREȚINEREA ȘI REPARAȚIA INFRASTRUCTURII SUBTERANE

Reabilitarea eficientă a canalelor și a gurilor de vizitare

Aveți nevoie să vă refaceți fitingurile, canalele sau colectoarele de grăsime? Ușor de aplicat și foarte rezistent la atacuri mecanice și biochimice extrem de agresive, sistemele noastre de produse din familia de Ombran oferă tot ce aveți nevoie pentru întregul spectru de lucrări de reabilitare care implică structuri și componente de canalizare subterane și accesibile.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123