PROVOCĂRI & SOLUȚII

Având în vedere consumul de apă care crește în mod simțitor și deficitul tot mai mare al resurselor de apă, tratarea apelor uzate devine din ce în ce mai importantă. Instalațiile de epurare a apelor uzate sunt expuse în mod constant unor deteriorări, din cauza profilului zilnic de utilizare, ceea ce reprezintă o provocare semnificativă atât în ceea ce privește construcția, cât și repararea acestora. Indiferent dacă sunteți un operator de centrale, un specialist, un proiectant sau un aplicator expert, de la planificarea inițială până la inspecția finală vă vom sprijini cu know-how-ul nostru, experiența vastă și sistemele de produse durabile: cu soluții individuale, cu expertiză și practice.

PROTECȚIA BETONULUI ARMAT ÎMPOTRIVA ACȚIUNII MECANICE DE TIP GREU

Protection of reinforced concrete sewage structures from heavy mechanical attack
Protection of reinforced concrete sewage structures from heavy mechanical attack
Protection of reinforced concrete sewage structures from heavy mechanical attack
Acoperirile de înaltă performanță de la MC oferă protecție ideală

În canalele de admisie, sistemele grosiere și  fine, colectoarele de nisip, stațiile de elevare a pompelor și pe șinele de raclete, betonul armat trebuie să reziste la niveluri foarte ridicate de uzură mecanică zilnică. Acest lucru poate duce la reducerea performanțelor și - în special la stațiile de elevare a pompelor - creșterea costurilor de energie.


Cu MC-RIM PROTECT-MR, un strat rezistent la abraziune, pe bază de minerale, suprafețele de perete și pradoseală sunt protejate în mod ideal împotriva uzurii mecanice. Acoperirea este potrivită în special pentru aplicarea unei căptușeli de precizie în lagărele șuruburilor în timp ce acesta continuă să se rotească. Pentru repararea șinelor screperelor, care necesită o acoperire mai groasă de protecție, oferim materialul de protecție MC-RIM PROTECT H, foarte rezistent la sulfat, produs special pentru astfel de aplicații.

REPARARE ȘI PROTECȚIE DURABILĂ A REZERVOARELOR ȘI BAZINELOR DE CANALIZARE

Protecție de durată cu MC-RIM PROTECT

Betonul armat este cel mai frecvent utilizat material pentru structuri cum ar fi colectoarele de nisip, colectoarele de grăsime, instalațiile de sortare, decantoarele primare, tancurile de aerare sau decantoarele secundare. Datorită utilizării continue și intensive a acestor instalații, suprafețele de perete și podea sunt supuse unei game de fenomene de atac mecanic și chimic. Pe termen lung, acestea pot deteriora structura de susținere și, în cazuri extreme, pot duce la defectarea completă a construcției.

 

Cu porozitatea lor scăzută și rezistența ridicată față de mediile găsite în canalizare, acoperirile cum ar fi MC-RIM PROTECT, MC-RIM PROTECT-ST sau MC-RIM PROTECT-H oferă o soluție ideală pentru repararea rezervoarelor și bazinelor deschise în conformitate cu cerințele stricte aplicabile instalațiilor de tratare a apelor reziduale. Pentru a reduce timpul de întrerupere al instalației, întregul proces de reparații trebuie realizat cât mai repede posibil cu un strat de acoperire care oferă o adevărată durabilitate. Respectând aceste cerințe, linia noastră de produse MC-RIM dovedită a fost certificată de institute independente de testare pentru a demonstra o durată de viață mai mare de 30 de ani.

PROTECȚIE FIABILĂ PENTRU STRUCTURILE ÎNCHISE

Suprafață de protecție durabilă împotriva corodării cu acid sulfuric biogenic

Betonul armat este expus atacurilor chimice semnificative în zonele cu zăcăminte ale structurilor închise, cum ar fi bazine de aerare, agenți de îngroșare a nămolurilor și rezervoare de fermentare și turnuri. Cauza este un proces de degradare bacteriană care creează hidrogen sulfurat gazos (H2S). Transformarea bacteriilor conduce la formarea acidului sulfuric, rezultând un atac coroziv semnificativ asupra structurii (coroziune biogenică a acidului sulfuric sau BSAC). Produsele de construcții si straturile de protecție pe bază de minerale nu sunt capabile să asigure rezistența  necesară pentru a contracara această uzură.


Aici intră în scenă MC-PowerPro HCR, o rășină de reacție duroelastică, bicomponentă. Acoperirea combină rezistența deosebită a acidului cu proprietățile de obturare a fisurilor, oferind astfel protecție fiabilă BSAC. Combinația dintre MC-RIM PROTECT și MC-RIM PROTECT-ST cu MC-PowerPro HCR oferă o protecție deosebit de durabilă suprafeței pentru betonul armat în structurile închise utilizate în tratarea apelor reziduale.

SIGILAREA FISURILOR ȘI CONSERVAREA MATERIALULUI DE CONSTRUCȚIE

Sealing of cracks and preservation of concrete sewage structures
Sealing of cracks and preservation of concrete sewage structures
Sealing of cracks and preservation of concrete sewage structures
Hidroizolarea structurilor cu sisteme de injecție de înaltă performanță

Structurile de canalizare se află în contact direct cu subsolul și cu apa subterană. Prin urmare, acestea trebuie să fie protejate împotriva scurgerilor, astfel încât să se evite contaminarea mediului înconjurător cu apă reziduală netratată. În cazul apariției fisurilor, atât riscul pentru mediu, cât și siguranța structurală a construcției respective sunt puse în pericol. Cu gama de produse MC-Inject, MC-Bauchemie oferă sisteme de injecție de înaltă performanță pentru acest tip de provocare.


Click aici pentru o gamă de produse adecvate, plus informații referitoare la experiența noastră de mulți ani în ceea ce privește etanșarea și stabilizarea aplicațiilor de injecție.

REPARAREA ROSTURILOR DETERIORATE

Sigilați cu încredere utilizând materialele de etanșare și a sigilanții de rost de la MC

Rosturile sunt esențiale pentru integritatea structurilor de apă uzată. Având în vedere faptul că materialele de etanșare pe bază de PU utilizate în mod obișnuit pentru astfel de aplicații sunt supuse acelorași niveluri de uzură ca acoperirile de înaltă performanță utilizate pentru pereți și podele, este esențial să se aleagă sistemele de îmbinare potrivite.
Timp de decenii, sigilantii flexibili PU, cum ar fi Mycoflex 450, au fost folositi cu succes in bazine de tratamente deschise. Cu condiția ca acestea să fie instalate profesional, ele rezistă presiunii și curgerii apei, precum și atacurilor chimice tipice și microorganismelor. Dacă rosturile sunt expuse la o gamă mai largă de fenomene chimice, sistemul Mycoflex Resyst asigură o protecție optimă.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123