PROVOCĂRI & SOLUȚII

Podurile sunt printre cele mai solicitante și complexe structuri întâlnite în ingineria civilă. Acestea ajută la depășirea provocărilor topografice și facilitează în mare măsură mobilitatea călătorilor și bunurilor. Cu toate acestea, ele reprezintă o provocare imensă în ceea ce privește planificarea, construcția și întreținerea pentru dezvoltatori, arhitecți și ingineri. Volumele de trafic din ce în ce mai mari, sarcinile crescute pe ax și condițiile agresive de mediu indică, de asemenea, că structurile podurilor sunt expuse la uzură ridicată. MC oferă o gamă optimizată, bazată pe expertiză, de produse și servicii pentru construirea și întreținerea podurilor. Aceste soluții de inginerie de înaltă calitate răspund fiecărei cerințe de aplicare, oferind eficiență și fiabilitate a costurilor de la faza de planificare inițială până la finalizarea proiectului.

ADITIVI PENTRU FIECARE CERINȚĂ

Betoane făcute la comandă

Podurile sunt structuri de înaltă tehnologie. Acestea trebuie să fie durabile, stabile și să ofere o durată de viață extinsă. În consecință, cerințele în ceea ce privește betonul utilizat în construcția lor sunt foarte mari. Betonul proaspăt trebuie să poată păstra o consistență bună pentru perioadele lungi de aplicare. De asemenea, trebuie să fie deosebit de facil de curățat și chiar auto-compactant. Betonul întărit trebuie să fie extrem de puternic, precum și rezistent la intemperii, îngheț, săruri de degivrare și îmbătrânire - asigurând în același timp o finisare excelentă a suprafeței. Pe scurt, podurile au nevoie de un beton care să îndeplinească cele mai exigente cerințe. Cu sisteme de valoare dovedite de mult timp, cum ar fi Centrament sau Muraplast și cu combinația perfectă de lichefiere și robustețe oferită de produsele MC-TechniFlow și MC-PowerFlow de ultima generație, aveți la dispoziție cele mai bune soluții de aditivi pentru construcțiile de poduri - fie construite folosind componente prefabricate din beton, fie turnate in situ folosind beton turnat.

FUNDAȚII ȘI CONTRAFORTURI DE ETANȘARE A PODURILOR

Fiabilitatea construcției pentru o protecție eficientă împotriva pătrunderii apei în zona de contact cu solul

 

Forțele exercitate de apele subterane pot fi enorme și adesea imprevizibile. Apa poate pătrunde în fundațiile coloanelor, piloanelor și rulmenților printr-o multitudine de canale. Prin urmare, este vital să se realizeze impermeabilizarea profesională și sigură a structurii, pentru a se asigura protecția permanentă a acesteia. Datorită straturilor bituminoase groase modificate cu polimeri din familia Nafuflex la noile substanțe de etanșare hidroizolante hibride fără bitum din gama Expert Proof, puteți găsi cea mai bună soluție posibilă pentru etanșarea flexibilă, sigură, pentru fiecare aplicație.

PROTECȚIA BETONULUI ȘI COSMETICE

Oferim un finisaj atractiv și durabil pentru construcțiile de poduri noi

Gama modulară de protecție a suprafeței familiei MC-Color asigură protecția fiabilă pe termen lung a betonului utilizat în construcțiile noi de poduri împotriva intemperiilor, a atacurilor factorilor de mediu și a volumului mare de trafic, să nu mai vorbim de deformare deliberată, deteriorare și graffiti. Sistemele ajută, de asemenea, la actualizarea componentelor prin furnizarea unei linii de culoare. Cu cele trei linii de produse MC-Color Proof, MC-Color Flair și MC-Color Flex și cele nouă variante disponibile, veți găsi cu siguranță o soluție ideală pentru fiecare aplicație, fie ea transparentă, pigmentată, sau în diverse combinații.

PROTECȚIE DE DURATA ȘI REPARAȚIA SUSTENABILĂ A COMPONENTELOR DIN BETON

Maximizarea fiabilității și longevitatea structurii

Structurile de poduri din beton și din zidărie necesită sisteme de reparații și sisteme de protecție la suprafață, capabile să combată tipurile de deteriorare care apar în mod inevitabil datorită locației expuse și perioadelor prelungite de funcționare. Nafufill KM 230 și Nafufill KM 250 sunt sisteme de înlocuire a betonului care pot îndeplini orice specificație. Performanțele tehnice depășesc toate standardele stabilite, oferindu-vă o asigurare maximă a calității. Pentru lucrări de reabilitare pe suprafețe mari, care - din motive de eficiență a costurilor - permit aplicarea procesului de pulverizare uscată, Nafufill GTS este soluția optimă. Sistemele de protecție la suprafață sunt esențiale pentru a asigura că betonul - fie că este nou sau reparat - rămâne intact și prezentabil pe termen lung. Gama de fenomene distructive care pot apărea nu include doar intemperii, atacurile de mediu și încărcarea dinamică cauzate de traficul în mișcare, ci și din ce în ce mai multe acte deliberate de deteriorare, graffiti. Cu toate acestea, gama de produse MC-Color pentru protecția la suprafață vă permite să puneți la dispoziție garanții cu adevărat eficiente cu cele trei linii de produse, MC-Color Proof, MC-Color Flair și MC-Color Flex. Aveți certitudinea unei soluții pentru fiecare profil de aplicație: transparență, pigmentare, proprietăți de obturare a fisurilor și graffiti. MC-Color oferă, de asemenea, soluții de sistem pentru tratarea directă a compușilor de tratare a betonului pentru a asigura executarea rapidă și eficientă a lucrării.

SISTEME DE INJECȚIE DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ

Pentru etanșare, consolidare structurală și aplicații de fisurare, golire și etanșarea cavităților

Nu este un fapt excepțional pentru crăpăturile din podurile din beton armat să se propage adânc până la armătură, chiar provocând separarea întregii componente. De-a lungul timpului, se pot dezvolta cavități și goluri. Substanțele dăunătoare, cum ar fi apa sau clorurile, pot apoi ajunge până în centrul structurii, cauzând daune semnificative care în cele din urmă pun în pericol stabilitatea întregului ansamblu de poduri. Cu sistemele noastre MC-Injekt puteți sigila fisuri, îmbinări, cavități și goluri din componentele podurilor în mod fiabil și durabil, reabilitând structura atât în ceea ce privește eficiența funcțională, cât și durata de viață.

SISTEME DE REABILITARE STRUCTURALĂ

Extinderea duratei de viață a podului

Multe poduri vechi pierd o parte din forța lor de încărcare din cauza deteriorării, coroziunii sau deteriorării armăturii din oțel originală. Acum, restaurarea lor la soliditate structurală poate fi remarcabil de ieftină datorită benzilor sau foilor armate cu fibră de carbon MC-DUR CFK. Chiar și armătura flexurală este ușor de manevrat, cu benzi legate fie în benzi, fie pe suprafață. Spre deosebire de sistemele convenționale de reabilitare, aceste soluții nu au practic niciun efect asupra eliberării pasajului. Căile de rulare sau de trafic rutier de sub poduri nu sunt afectate, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare devieri. Și, dacă este necesar, puteți face ca benzile MC-DUR CFK să fie invizibile, aplicând un strat de umplere fină Nafufill LM și stratul de protecție MC-Color Flair, pentru o protecție suplimentară și un aspect vizual modern.

 

REPARAȚIA TENCUIELILOR

Menținerea și protejarea eficientă a podurilor din piatră naturală și din cărămidă

Deoarece tencuiala este adesea construită din cărămizi de mari dimensiuni sau blocuri fără articulații de mișcare, orice deformare care rezultă din încărcarea dinamică sau efectele termice trebuie să fie absorbită de tencuiala însăși. Acest lucru înseamnă că materialul de îmbinare este deosebit de important: trebuie să aibă suficient randament în timp ce prezintă o rezistență suficientă pentru a asigura o îmbinare permanentă între cărămizi sau blocuri. Compoziția mineralogică a mortarelor de zidărie și a adezivilor pentru injecție este, de asemenea, importantă atunci când vine vorba de rezistența împotriva atacurilor chimice specifice zidăriei. Mortarurile pentru îmbinări de Oxal și adezivii de injecție oferă soluții dovedite pe termen lung pentru cerințele specifice zidăriei.

ETANȘAREA CONTRAFORTURILOR

Asigurarea unei protecții durabile

Suprafețele orizontale mari pe poduri și plăcile de pe șosea sunt sensibile la atacurile cauzate de fenomene de mediu, cum ar fi apă și sare de dezghețare. Prin urmare, este esențial ca aceste plăci să fie etanșate corespunzător. Sistemele bazate pe bitum din trecut nu îndeplinesc cerințele actuale. Rezultatele satisfăcătoare sunt obținute numai prin aplicarea unui strat inițial de impermeabilizare din rășină epoxidică, acoperit de un strat de uzură bituminos. Rășina specială pentru poduri MC-DUR LF 480 oferă o aderență optimă atât la beton, cât și la bitum și poate fi aplicată ca grund, barieră de impermeabilizare și filer pentru zgârieturi și nivelare. De asemenea, s-a dovedit compatibil pentru aplicații cum ar fi mortar PC, care oferă proprietăți optime de aplicare și facilitează progresul rapid al construcției.

ROSTURI DE DILATARE

Ideale pentru suprafețele rutiere pentru reducerea zgomotului produs de trafic

Sistemele convenționale de tranziție pentru pavaje, cum ar fi rosturile de dilatare pe bază de oțel, sunt construcții scumpe și complexe. Ele sunt greu de instalat, iar traficul de trecere generează o perturbare permanentă cu întreruperi zi și noapte, deosebit de vizibile în zonele interioare ale orașului. Rosturile de dilatare ale asfaltului, cum ar fi Nafutekt Plus, oferă o alternativă sigură, rapidă și ieftină. Combinația dintre compusul special de impregnare bituminoasă, Nafutekt Plus și un agregat de înaltă calitate testat de sistem, oferă o tranziție durabilă capabilă să găzduiască mișcările între pod și drumul deschis. De asemenea, sistemul se adaptează ușor la asfaltul părții carosabile adiacente pentru a evita această sursă de zgomot.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123