MC certificat conform ISO 14001

22.02.2021

În fiecare an, MC-Bauchemie este supus unui audit conform ISO 14001, standardul de management de mediu recunoscut la nivel internațional. Cu toate acestea, din cauza pandemiei de coronavirus, examinarea din acest an a fost amânată din martie până în octombrie 2020. Examinarea amănunțită a sistemelor MC-Bauchemie a dus la confirmarea fără rezrierve no aastificre. Managementul de mediu la MC-Bauchemie este însoțit de un sistem distinct de management al calității certificat în conformitate cu ISO 9001. Ambele împreună sunt fundamentul dezvoltării corporative durabile.

 

Standardul internațional de management de mediu stablește cerințe recunoscute la nivel global pentru un sistem de management de mediu și face parte dintr-o familie de standarde care include numeroase old coduri care acoperă diferite domenii ale managementului de mediu, including evaluări ale cțiclului de de mediu și evaluarea performanței de mediu. ISO 14001 se concentrează pe un proces de îmbunătățire continuă ca mijloc de realizare a obiectivelor definite de performanță de mediu ale unei organizații.

 

System cuprinzător de management de mediu

MC-Bauchemie a fost una dintre primele companii chimice din Germania care au fost auditate și certificate în conformitate atât cu standardul de management al calității ISO 9001, cât și cu ISO 14001. Auditul de certificare ISO 14001 are loc la fiecare trei ani. Obiectivele definite în acest cadru pentru o perioadă de trei ani sunt, în plus, revizuite și confirmate anual prin monitorizarea auditurilor. Cu sistemul său de management de mediu și o gamă largă de programe de sustenabilitate, MC urmărește obiectivul de a-și îmbunătăți eficiența materială și energetică, reducând în acela de sustenabilitate și timp consumul de apă, de emisiile şi Aceste angajamente sunt monitorizate continuu, iar dezvoltarea lor este revizuită anual de experți externi de mediu, datele relevant fiind înregistrate și publicate în raportul de mediu.

 

Practică stabilită

Baza de cunoștințe și conștientizarea de mediu a angajaților MC sunt îmbunătățite continuu prin intermediul informațiilor adecvate și al formării periodice. De asemenea, se organizează o competiție bazată pe considerente de mediu. Prin adoptarea unei abordări a „celor mai bune practici” în legătură cu aplicarea sistemului de management, stabilim măsuri de protecție eficiente la nivel de colaborator, organizațional și tehnic, contribuind astfel la reducerea efectivă a impactului atât asupra oamenilor, cât și asupra mediului. Managementul de mediu la MC-Bauchemie este însoțit de un sistem distinct de management al calității certificat în conformitate cu ISO 9001. Ambele împreună sunt fundamentul dezvoltării corporative durabile.

 

Succesele actuale

În ultimii doi ani - cu un an înainte de data țintă - praful filtrant din turnul de pulbere a fost redus cu 120t prin eliminarea totală a ciclurilor de spălare înapoi. Ținta pentru consumul de păcură în operațiunile de bitum a fost o reducere de 20% până în 2020. Cu toate acestea, trecerea la metode mai eficiente de încălzire și depozitare a dus la o scădere de peste 28%.

 

Cu ajutorul măsurilor de optimizare a proceselor, cum ar fi reducerea timpilor de producție și utilizarea motoarelor eficiente din punct de vedere energetic, consumul specific de energie electrică pe tonă de produs finit este stabilit să scadă cu 10% până în 2021. Consumul de gaz trebuie, de asemenea, redus semnificativ îmbunătățiri ale eficienței producției. Și există o gamă întreagă de alte măsuri și programe de mediu cu care MC își îmbunătățește constant performanța de mediu.

MC-Bauchemie a fost una dintre primele companii de produse chimice din Germania care au fost auditate și certificate atât în conformitate cu standardul de management al calității ISO 9001, cât și ISO 14001.
MC-Bauchemie a fost una dintre primele companii de produse chimice din Germania care au fost auditate și certificate atât în conformitate cu standardul de management al calității ISO 9001, cât și ISO 14001.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123