MC-Proof eco este impermeabil la radon

28.05.2020

Prezent în numeroase regiuni din întreaga lume, gazul radon apare în concentrații diferite în sol și va intra în interiorul clădirii, dacă nu este împiedicat să facă acest lucru printr-o barieră impermeabilă. Radonul este o cauză dovedită a cancerului pulmonar, de aceea este esențial să vă asigurați că acest gaz radioactiv este împiedicat să intre în spațiile de locuit. Sigilantul reactiv fără bitum MC-Proof eco (fostul Expert Proof eco) de la MC-Bauchemie are o capacitate ridicată de preluare a fisurilor și este impermeabil la radon, așa cum a fost confirmat recent într-un test de certificare.

Un risc subestimat anterior

Pericolul particular în ceea ce priveşte radonul constă în faptul că gazul este incolor, inodor și fără gust și, prin urmare, este imperceptibil. Concentrațiile de radon pot fi determinate numai cu instrumente speciale în mâinile experților. Rezultat din degradarea uraniului și ulterior a radiului, acest gaz odată subestimat a fost prezent în adâncurile pământului de milioane de ani și, în funcție de permeabilitatea solului, poate să se ridice la suprafață. Odată ajuns în aer liber, gazul este rapid diluat și este inofensiv. Cu toate acestea, poate intra în clădiri printr-o pardoseală permeabilă, fisuri în zidărie sau prin strapungerile de cabluri și conducte pentru a se acumula în aerul interior. Cele mai ridicate concentrații de radon sunt în pivnițe, subsoluri sau camere de la parter fără subsol, apoi acestea vor scădea de la etaj la etaj. Aproximativ cinci până la zece la sută din locuințele din Germania au valori de peste 100 Bq / m3 în spațiile lor de locuit și aproximativ 0.04 la sută au valori de peste 1.000 Bq / m3.

 

Prevenirea pătrunderii radonului

Împreună cu Ministerul Federal German pentru Mediu, BfS a dezvoltat un concept, care cuprinde măsuri de protecție menite să reducă expunerea la radiații la radon în spațiile de locuit și de agrement. Noua legislație Germană privind protecția împotriva radiațiilor, prevede că proprietarii de clădiri din zonele cu expunere ridicată la radon trebuie să pună în aplicare măsuri de etanșare eficiente pentru a preveni sau împiedica în mod semnificativ pătrunderea radonului provenit din solul fundației. Astfel de etape sunt obligatorii în cazul în care valoarea medie anuală a 100 Bq / m3 este depășită. Clădirile noi trebuie să fie prevăzute cu o barieră continuă pentru a preveni pătrunderea nu numai a umezelii solului, ci și a radonului, în timp ce scurgerile din clădirile existente trebuie identificate și eliminate.

 

Sigilantul reactiv MC-Proof eco oferă protecție împotriva radonului

MC-Proof eco, sigilantul reactiv cu întărire rapidă, foarte flexibil și fără conţinut de bitum de la MC-Bauchemie, nu este adecvat numai pentru hidroizolarea împotriva pătrunderii umezelii și a apei în beciuri, subsoluri și încăperile care intră în contact cu solul, ci și împotriva radonului - după cum s-a confirmat printr-un test de certificare realizat în conformitate cu Specificația tehnică ISO / TS 11665-13 (Măsurarea radioactivității în mediu – Aer : radon 222 - Partea 13 : Determinarea coeficientului de difuzie în materiale impermeabile: – metoda testului de concentrare a activității secundare pe ambele fețe; 2017). Măsurătorile au fost efectuate cu instrumente calibrate de BfS. Testul a confirmat că un strat de 4 mm grosime cu MC-Proof eco este suficient pentru a asigura etanșarea la radon. Certificatul de test a fost emis în ianuarie 2020 și este valabil timp de cinci ani.

 

Proba fiabilă

Sigilantul structural MC-Bauchemie poate fi aplicat fără amorsă pe suprafețe verticale, orizontale și înclinate în pivnițe sau subsoluri, pe pardoseli, fundații și altele similare. Acoperirea reactivă bicomponentă este de asemenea adecvată ca membrană impermeabilizantă în tranziția la componente impermeabile la apă și ca barieră de umiditate în zonele de stropire cu apă sau pentru fixarea plăcilor de protenare și. În plus față de impermeabilitatea sa la apă și radon, reduce procesul de carbonatare și este rezistent la săruri de degivrare conform EN 13687-2: 2002-05. MC-Proof eco este ușor de aplicat și poate fi vopsit și tencuit.

 

 

Contactul tău:

Saki M. Moysidis, manager PR

 

MC-Proof eco, sigilantul ractiv cu întărire rapida, foarte flexibil şi fără bitum de la MC-Bauchemie, nu este adecvat numai pentru hidroizolarea împotriva pătrunderii umezelii şi a apei în beciuri, subsoluri şi încăperile care intra în contact cu solul, ci şi împotriva radonului
MC-Proof eco, sigilantul ractiv cu întărire rapida, foarte flexibil şi fără bitum de la MC-Bauchemie, nu este adecvat numai pentru hidroizolarea împotriva pătrunderii umezelii şi a apei în beciuri, subsoluri şi încăperile care intra în contact cu solul, ci şi împotriva radonului
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123