Noua acoperire de înaltă performanță MC-Color LE

10.03.2021

Acoperire de înaltă performanță MC-Color LE de la Bauchemie completează gama MC-Color de sisteme modulare pentru protecția suprafețelor. Portofoliul MC-Color cuprinde acoperiri de suprafață de ultimă generație pentru protecția și designul culorilor pe beton și suprafețe similare în spații exterioare. Acum, cu MC-Color LE, pereții interiori din clădirile intens utilizate, cum ar fi școlile, birourile, muzeele, hotelurile, cabinetele medicale și spitalele, nu numai că pot fi îmbunătățite din punct de vedere estetic, ci și protejate eficient de graffiti, radiatii, murdărie și uzura de zi cu zi, cu o curățare extrem de ușoară. 

Graffiti, desene, postere și semne de uzură de zi cu zi sunt frecvent observate pe pereții interiori a clădirilor publice și comerciale - o neplăcere care poate fi remediată de obicei numai printr-o curățarea extensivă și costisitoare sau revopsirea suprafeței. Însă acum, cu MC-Color LE, MC-Bauchemie a dezvoltat o acoperire de înaltă performanță care obține note de top în ceea ce privește protecția împotriva petelor, rezistența la foc, cerneală, durată de viață și curățare - astfel, prelungind durata de viață. În plus, este complet inofensiv pentru sănătate, ceea ce înseamnă că nu există restricții pentru aplicarea sa în interiorul spatiilor traficate. Acest lucru a fost confirmat de studiile efectuate de diferite autorități de testare, cum ar fi Comitetul German pentru evaluarea sănătății a produselor pentru construcții (AgBB), ILF Magdeburg GmbH și TÜV SÜD, fiecare dintre acestea acordând cele mai bune note produsului.

 

MC-Color LE completează astfel gama de sisteme modulare de protecție a suprafețelor MC-Bauchemie care cuprinde cele trei linii de produse MC-Color Proof, MC-Color Flair și MC-Color Flex și un total de nouă variante moderne de acoperire de înaltă performanță. Fiecare combină caracteristici de performanță tehnică excelente, cu proprietăți de procesare optimizate, oferind în același timp constructorilor, arhitecților și aplicatorilor, soluții durabile pentru fiecare sarcină în protecția și designul estetic al betonului sau substraturilor minerale și o gamă largă de suprafețe.

 

Siguranță asigurată

MC-Color LE - LE înseamnă Low Emission - folosește un nou tip de tehnologie de liant pentru a crea o structură de suprafață extrem de netedă și închisă pe care murdăria convențională și o varietate de graffiti pe bază de cerneală de la markeri impermeabili sau pixuri să fie îndepărtata fără efort. Finisajul de suprafață cu luciu satinat, deosebit de rezistent, asigură un aspect permanent estetic, cu o durată lungă de viață. În testul de frecare cu abraziune umedă conform EN 13300, MC-Color LE a obținut cea mai bună notă posibilă de „Clasa 1.” Suprafețele acoperite cu MC-Color LE sunt absolut stabile la UV, rezistente la zgârieturi, rezistente la abraziune, rezistență și impermeabilitate la apă, totuși încă deschis la difuzia vaporilor de apă. MC-Color LE oferă o compatibilitate universală în întreaga gamă de aplicații de acoperire a pereților interiori, acoperind totul, de la substraturi minerale precum beton sau beton celular și tencuială interioară standard sau modificată cu polimer, până la fibra de sticlă - tapet din fibră și așchii de lemn, ca să nu mai vorbim de acoperiri vechi și multe alte tipuri de suprafață.

 

Cele 28 de zile a camerei de testare efectuată de Comitetul German pentru evaluarea sănătății produselor pentru construcții (AgBB) a stabilit că acest strat hidrofob, care respinge murdăria, de înaltă performanță, este inofensiv pentru sănătate și, prin urmare, este adecvat pentru utilizare în interior, fără rezerve. MC-Color LE a primit, de asemenea, note superioare la alte teste: în evaluarea de curățare conform EN 13300, protecția de suprafață a primit calificativul foarte bun clasa 1. În plus față de murdărirea convențională, substanțe precum sânge, ketchup, muștar și fecale, toate au fost eliminate fără reziduuri. De asemenea, facilitează curățarea rapidă și ecologică. În testul de rezistență la dezinfectanți efectuat de TÜV SÜD, s-a constatat că acest strat de înaltă performanță oferă o dezinfectare ușoară fără a suferi daune. În mod similar, MC-Color LE prezintă o compatibilitate excelentă conform ISO 8690. Acest lucru îl face soluția ideală pentru industria alimentară, clinici, spitale, cabinete medicale, unități de radiologie, creșe, școli, case de îngrijire și multe altele. MC-Color LE vine, de asemenea, cu cea mai bună rezistență la foc posibilă de A2-s1, d0, conform EN 13501-1, adică este incombustibil - acoperirea nu picură când este expusă la foc și nici nu impiedică vizibilitatea din cauza emisiilor de fum sau a dezvoltării fumului. Acest strat de protecție de suprafață de înaltă calitate de la MC-Bauchemie stabilește noi standarde în ceea ce privește comportamentul la foc.

 

Contactul tau:
Saki M. Moysidis  , Head of PR & Communication

MC-Color LE (dreapta) comparativ cu un strat convențional de dispersie acrilică, după spălarea cu apă a unei pete proaspete de graffiti. Acoperirea pigmentată de înaltă performanță MC-Color LE obține note de top în ceea ce privește curățarea suprafeței, protecție la cerneală și pete de murdărie, rezistența la foc și durabilitate.
MC-Color LE (dreapta) comparativ cu un strat convențional de dispersie acrilică, după spălarea cu apă a unei pete proaspete de graffiti. Acoperirea pigmentată de înaltă performanță MC-Color LE obține note de top în ceea ce privește curățarea suprafeței, protecție la cerneală și pete de murdărie, rezistența la foc și durabilitate.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123