Nicolaus Müller numit Director General al MC-Bauchemie

15.02.2017

Dupa ce a petrecut mai mulți ani la MC-Bauchemie în Brazilia, Nicolaus Müller (31), fiul lui Dr.-Ing. Claus-M. Müller, Managing Partner al MC-Bauchemie Müller GmbH & Co.KG, a revenit în Germania pentru a prelua postul de director general al MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG, Bottrop, Germania. Călcând pe urmele lui Heinrich-W. Müller, care a fondat compania în 1961, Nicolaus Müller reprezintă a treia generație a familiei şi preia sarcinile de conducere executive a acestui lider mondial în producţia produselor și a tehnologiilor chimice pentru construcţii. Nicolaus Müller îşi va asuma responsabilitatea de management la nivel mondial pentru piețele-țintă "Industria betonului" si "Construcţii", împreună cu sectorul Marketing şi al departamentelor de relații publice și resurse umane. El va supraveghea, de asemenea, unele dintre teritoriile internaționale în care Grupul MC este activ. Conducerea executivă a companiei este, prin urmare, acum în responsabilitatea unui triumvirat format din Dr.-Ing. Claus-M. Müller, Dr. Ekkehard zur Mühlen și Nicolaus Müller.

 

După absolvirea cu diploma de Master in Finante si Contabilitate la Universitatea din St. Gallen (Elveția), în 2010, Nicolaus Müller a început cariera profesională cu MC-Building Chemicals în Irlanda, una din companiile Grupului MC. De aici, el s-a familiarizat cu celelalte companii ale Grupului MC. Ca manager de produs în MC Brazilia, s-a ocupat cu dezvoltarea afacerilor cu adezivi pentru gresie şi faianţă şi cu produsele pentru hidroizolaţii. Apoi, în 2015, a devenit Director de vânzări acolo pentru departamentul "Construcţii", responsabil pentru furnizarea de produse pentru comerțul materialelor de construcție de înaltă calitate pentru aplicatori și consumatori DIY. În același an, MC Brazilia a achiziționat producătorul de adezivi pentru gresie şi faianṭă Argatex care, sub conducerea lui Nicolaus Müller, a fost integrat cu succes în Grupul MC. Împreună cu Jacques Pinto, Regional Manager America de Sud, Nicolaus Müller conduce expansiunea în alte țări din America Latină. În 2015, MC a intrat pe piața Chiliană prin achiziționarea companiei Bautek. Sub îndrumarea lui Nicolaus Müller, un nou concept de branding si pozitionare pentru MC a fost, de asemenea, dezvoltat și introdus apoi în cadrul Grupului de la începutul anului 2016.

"Sunt încântat că, după mai mulți ani de implicare cu succes în companiile noastre din Irlanda și Brazilia, fiul meu s-a alăturat acum conducerii executive", spune Dr. Claus-M. Müller, Managing Partner al MC-Bauchemie. "Cunoștințele sale de administrare a afacerilor, expertiza de distribuție și înțelegerea trăsăturilor particulare ale afacerii noastre, îl plasează în poziţia de a conduce cu succes strategia de creștere pe termen lung a MC."

 

Privind în perspectivă, Nicolaus Müller spune: "După un număr de ani, interesanţi și foarte instructivi în străinătate, m-am întors acum în Germania plin de energie și gata să particip la noile mele îndatoriri. Intenționez să fac tot posibilul pentru dezvoltarea strategică a grupului nostru de firme și pentru adaptarea afacerilor noastre la viitor. "


Contact:
Saki Moysidis, PR-Manager

Nicolaus Müller își va asuma responsabilitatea globală de management pentru piețele țintă „Beton” și „Distribuția clădirilor”  împreună cu diviziunile corporative Marketing, Relații Publice și Resurse Umane.
Nicolaus Müller își va asuma responsabilitatea globală de management pentru piețele țintă „Beton” și „Distribuția clădirilor” împreună cu diviziunile corporative Marketing, Relații Publice și Resurse Umane.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123