Nou agent de decofrare Ortolan Premium 766

04.08.2022

Cu Ortolan Premium 766, MC-Bauchemie a introdus pe piață un nou agent de decofrare a betonului fără solvenți, preparat cu materii prime regenerabile și bazat pe o tehnologie de ultimă oră. Agentul de decofrare îndeplinește standardele înalte de sustenabilitate specificate de DGNB din Germania și de sistemele de evaluare a sustenabilității clădirilor LEED din SUA, nu necesită etichetare de pericol și este atât compatibil cu mediul înconjurător, cât și inofensiv pentru sănătatea umană. Acesta permite decofrarea fără reziduuri a cofrajelor pentru a lăsa un produs din beton de înaltă calitate, cu porozitate scăzută și suprafețe de beton care meriă expuse.

Ortolan Premium 766 enables residue-free stripping of formwork to leave high-quality, low-porosity concrete product and exposed concrete surfaces.
Ortolan Premium 766 enables residue-free stripping of formwork to leave high-quality, low-porosity concrete product and exposed concrete surfaces.
© MC-Bauchemie 2022

Dezvoltat special pentru a fi utilizat pe șantier, Ortolan Premium 766 este robust și poate fi aplicat - deoarece operațiunea efectivă de betonare poate avea loc câteva ore mai târziu sau chiar după una sau două zile - de exemplu, atunci când se toarnă pereți: cofrajul se unge mai întâi cu decofrant și apoi se ridică o parte, după care se introduce armătura. Abia apoi se montează și se fixează cealaltă parte a cofrajului, gata pentru turnarea betonului. O astfel de procedură durează, de obicei, până la 24 de ore, ceea ce înseamnă că agenții de decofrare a betonului pe bază de emulsie cu degradare rapidă sunt - în cel mai bun caz - doar de o aplicabilitate limitată. Cu Ortolan Premium 766, se pot obține pereții din beton de calitate în ciuda timpului scurs între aplicarea decofrantului și turnare.

 

Un agent de decofrare care îndeplinește criteriile de sustenabilitate DGNB și LEED

Preparat pentru a preveni umflărea, deformarea și uscarea cofrajelor din lemn, acest agent de decofrare gata de aplicare, cu miros redus și ușor de pulverizat, este, de asemenea, economic de utilizat. Este la fel de potrivit pentru cofraje absorbante și neabsorbante, fie că este vorba de lemn, oțel sau plastic. În plus, Ortolan Premium 766 îndeplinește cerințele ridicate de sustenabilitate ale sistemelor de evaluare a clădirilor DGNB și LEED, satisfăcând nivelul de calitate 3 conform matricei de criterii DGNB ENV 1.2 "Riscuri pentru mediul local" și criteriile LEED în categoriile "Materiale și resurse", "Calitatea mediului interior" și "Materiale regionale".

 

Fără marcaje de pericol - un agent de decofrare fără cerințe de etichetare

Ortolan Premium 766 nu face obiectul niciunei cerințe de etichetare a pericolelor. Agentul de decofrare se bazează pe tehnologii avansate de materii prime care oferă o compatibilitate semnificativ îmbunătățită cu mediul și cu oamenii. "Faptul că un ulei sau o combinație de mai multe uleiuri este clasificat ca fiind scutit de etichetare sau supus etichetării depinde de componentele individuale ale preparatului și de proprietățile toxicologice ale acestora. Uleiurile de bază conținute în Ortolan Premium 766 sunt fabricate din ingrediente regenerabile și sunt exceptate individual de la clasificarea CLP. Așadar, avem aici o formulă de ultimă generație de înaltă performanță, concepută special pentru a proteja oamenii și mediul înconjurător", explică Dr. Jana Schütten, manager de produs pentru agenți de decofrare a betonului la MC-Bauchemie. Cu o rată de degradare de 71% după 28 de zile, în conformitate cu OECD 301-F, agentul de decofrare este ușor biodegradabil. De asemenea, nu conține compuși organici volatili (COV), în conformitate cu Directiva privind emisiile industriale (IED) 2010/75/UE.

 

Agent de decofrare cu aplicabilitate universală pentru construcții de clădiri, inginerie civilă și elemente prefabricate 

Libertatea de etichetare nu înseamnă doar o manipulare sigură și securizată la locul de muncă. Cu o clasificare a pericolului pentru apă WGK 1, Ortolan Premium 766 poate fi considerat foarte potrivit pentru o gamă largă de aplicații nu numai în construcțiile de clădiri, în ingineria civilă, și la elemente prefabricate și în alte proiecte de construcții care sunt supuse cerințelor de sustenabilitate. Astfel, Ortolan Premium 766 este atât universal în ceea ce privește aplicarea, cât și ideal pentru aproape orice mediu de lucru.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123