Noul ciment rapid MC-Floor TurboCem

26.11.2020

Cu noul ciment cu întărire rapidă MC-Floor TurboCem, MC-Bauchemie a adus pe piață o soluție cu adevărat universală. Un liant ternar avansat, acest produs este potrivit pentru șapele care trebuie să fie atât stabile din punct de vedere dimensional, cât și pregătite pentru acoperire într-un timp cât mai scurt - indiferent dacă este vorba de spații rezidențiale, comerciale sau industriale. MC-Floor TurboCem se caracterizează printr-o fiabilitate foarte bună, consum redus de material, rezistențe inițiale și finale ridicate, contracții reduse și stres minim.
Cimenturile cu priză rapidă se întăresc foarte repede și, prin urmare, sunt adecvate în special pentru reparațiile șapelor și aplicații generale în care sunt necesare capacități portante rapide și acoperiri timpurii. MC-Floor TurboCem, noul ciment cu întărire rapidă de la MC-Bauchemie, combină timpul de lucru extins cu întărirea rapidă, fără stres și deformare, permițând în același timp accesibilitatea rapidă și pregătirea pentru acoperire.

 

Posibilități multiple de aplicare cu acoperire rapidă

MC-Floor TurboCem este extrem de versatil și poate fi utilizat în interior și în exterior atât ca ciment cu acțiune rapidă standard pentru construcții rezidențiale, cât și ca ciment cu fixare rapidă specială pentru producerea șapelor industriale sau a șapelor utilitare de înaltă rezistență. De asemenea, este potrivit pentru încăperi umede și șape încălzite. În funcție de cerințe, acest produs unic poate fi adaptat în mod eficient pentru a produce cu precizie formula de șapă dorită. Astfel, oferind un avantaj major pentru straturile de șapă, noul ciment cu întărire rapidă de la MC-Bauchemie facilitează foarte mult lucrabilitatea, reducând totodată complexitatea în ceea ce privește depozitarea, transportul și, în special, variabilitatea aplicației. Deoarece este nevoie de mai puțin ciment pentru fiecare amestec de șapă, utilizarea MC-Floor TurboCem poate duce, de asemenea, la rentabilitate în comparație cu cimenturile comune cu acțiune rapidă.

 

De vreme ce liantul ternar avansat leagă chimic mult mai multă apă, doar o mică parte din apa de amestecare utilizată trebuie să se evapore. Asta înseamnă că, chiar și în condiții critice de mediu, pregătirea pentru acoperire poate fi proiectată eficient fără probleme în intervalul de timp obișnuit de la 3 la 14 zile. De exemplu, MC-Floor TurboCem oferă un timp de lucru de ≥ 60 minute pentru șapele de grad C35-F5, cu accesibilitate de mers după 16 ore și pregătire pentru acoperire sau acoperire după 7 până la 10 zile. Și în cazul unei șape de grad C50-F7, acesta oferă un timp de lucru de ≥ 45 de minute, accesibilitate la mers după 12 ore și pregătire pentru acoperire sau acoperire după 3 zile.*

 

 

Ușor de aplicat și contracții reduse

În timp ce cimenturile obișnuite cu acțiune rapidă sunt adesea dificil de utilizat - șapele produse cu ele tind să se „lipească” și sunt de obicei mai greu de nivelat - MC-Floor TurboCem oferă o lucrabilitate excelentă. Iar compoziția materiei prime a acestui ciment ternar cu întărire rapidă facilitează, de asemenea, producerea șapelor cu contracții reduse. Acest lucru este esențial în special pentru a reduce eventualele solicitări care ar putea determina altfel șlefuirea sau crăparea șapei - fie în șape înclinate cu grosimi variabile, șape cu grosime excepțională, cum ar fi șapeaderente de peste 5 cm, suprafețe mari cu șape fără îmbinări sau unde geometria aspectului este nefavorabilă. Fără o astfel de soluție cu contracție redusă, pot apărea probleme mai ales cu aplicarea timpurie a plăcilor de format mare sau a parchetului complet lipit.  

 

* Toate valorile indicate se referă la o temperatură a aerului de 10 ° C și o umiditate relativă de 80%.

Noul ciment cu întărire rapidă MC-Floor TurboCem este carac-terizat de o lucrabilitate foarte bună, niveluri reduse de consum de material, rezistențe ridicate inițiale și finale, contracții scăzute și dezvoltare minimă a stresului. Acest liant ternar este potrivit pentru șape care trebuie să fie atât stabile din punct de vedere dimensional, cât și pregătite pentru acoperire într-o etapă timpurie - indiferent dacă sunt rezidențiale, comerciale sau industriale.
Noul ciment cu întărire rapidă MC-Floor TurboCem este carac-terizat de o lucrabilitate foarte bună, niveluri reduse de consum de material, rezistențe ridicate inițiale și finale, contracții scăzute și dezvoltare minimă a stresului. Acest liant ternar este potrivit pentru șape care trebuie să fie atât stabile din punct de vedere dimensional, cât și pregătite pentru acoperire într-o etapă timpurie - indiferent dacă sunt rezidențiale, comerciale sau industriale.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123