Creșterea prețurilor

01.04.2021

Industria chimică se confruntă în prezent cu un deficit global de materii prime fără precedent în istoria recentă. Acest lucru a dus la creșteri drastice ale prețurilor multor materii prime necesare pentru fabricarea produselor chimice pentru construcții. MC-Bauchemie a resimțit impactul acestor evoluții. În calitate de producător, cu activitate pe plan international, al produselor chimice pentru construcții, MC-Bauchemie face tot posibilul pentru a-și asigura capacitatea de a livra, dar, în aceste condiții dificile de piață, a fost forțat să opereze o serie de creșteri de preț ale produselor din portofoliul său. 

Mediul de piață dificil

Situația a fost agravată de utilizarea capacității de productie la un nivel extrem de ridicat, care a coincis cu numeroase întreruperi suferite de producătorii de produse chimice, rezultand o suprasolicitare generală a pieței. Multe companii au declarat forța majoră și, în present, nu pot livra. În SUA, de exemplu, furtunile de iarnă Uri și Viola de la mijlocul lunii februarie au paralizat mari părți ale industriei petroliere și chimice iar multe companii încă se luptă cu consecințele acestor evenimente meteorologice extreme. În plus, lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte în mod constant din cauza lipsei capacităților de transport, a aglomerației din porturile maritime, a întârzierilor mari în orare de livrare și a lipsei de containere returnate - toate acestea ducând la creșteri suplimentare ale serviciilor logistice și ale costurilor de transport.

 

Nici o schimbare in viitorul apropiat

Având în vedere lipsa oricărei relaxări în această situație excepțională, multe companii au implementat în ultimele câteva săptămâni creșteri consecutive de preț pentru stocurile de bază, cum ar fi produsele din silicon, silan, acrilați, rășini și altele produse similare. În multe cazuri, prețurile acestor mărfuri s-au mărit de patru ori.

 

MC-Bauchemie anunță creșteri de preț

MC-Bauchemie trebuie să accepte că este puțin probabil ca aceste creșteri extreme de preț pentru achizitiile sale să fie temporare. Fiind companie cu activitate la nivel global, intenționează să facă tot ce îi stă în putință pentru a asigura livrarea majorității produselor sale, însoțită de nivelul ridicat de servicii pe care clienții săi il așteaptă. Având în vedere situația actuală, compania a acordat prioritate principală protejării acestei fiabilități a aprovizionării. Pentru a permite producția la prețurile actuale, MC-Bauchemie și companiile sale afiliate intenționează, începând cu 1 aprilie 2021, să crească prețurile cu până la 15% la categoriile de produse afectate de lipsa stocului de materie primă. Clienții afectați vor primi informații detaliate de la managerii de departament și agenții de vânzări despre produsele implicate și în ce măsură sunt afectate.

 

Contactul tău:
Saki M. Moysidis , Șef PR și comunicare

Creșterea deficitului și a costului stocurilor de bază face ca creșterea prețului produselor la MC-Bauchemie să fie inevitabilă
Creșterea deficitului și a costului stocurilor de bază face ca creșterea prețului produselor la MC-Bauchemie să fie inevitabilă
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123