Soluție inovatoare pentru creșterea consistenței betonului marfă - MC-PowerFlow Perma

23.06.2022

MC-Bauchemie a dezvoltat MC-PowerFlow Perma o nouă gamă de superplastifianți pentru beton bazată pe cea mai recentă tehnologie de polimeri PCE. Ca aditivi de menținere a tasării, aceștia contracarează tendința de întărire a betonului marfă, de exemplu, în prezența unor temperaturi ridicate sau dacă sunt preparați cu lianți optimizați pentru CO2 și/sau materiale reciclate, asigurând astfel o lucrabilitate mai de durată. Prin urmare, această nouă gamă de produse le permite producătorilor de beton marfă să răspundă mai bine provocărilor actuale legate de penuria de materii prime și de specificațiile ecologice.

Producătorii de beton marfă se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari atunci când vine vorba de asigurarea faptului că produsul lor rămâne funcțional în mod corespunzător odată ajuns pe șantier. Din cauza penuriei de materii prime și de adaosuri, cum ar fi cenușa zburătoare, ca să nu mai vorbim de nisipuri și agregate de înaltă calitate, devine din ce în ce mai necesar să se recurgă la materiale de substituție. Variațiile mari ale calității care caracterizează aceste alternative poat, totuși, să dea naștere la anumite efecte negative. Și factorii care decurg din specificațiile ecologice pentru producția durabilă de beton - cerința de a utiliza noi tipuri de ciment cu clincher optimizat și cantități tot mai mari de materiale reciclate - pot modifica proprietățile de lucru ale betonului. În plus, temperaturile ridicate din ultimii ani și probabilitatea unor creșteri suplimentare în viitor nu pot decât să agraveze problema asigurării unor timpi de lucru suficient de lungi pentru beton. Pentru a face față acestor provocări, MC-Bauchemie a dezvoltat MC-PowerFlow Perma, o nouă gamă de superplastifianți pentru beton, care permite producătorilor de beton marfă să obțină o retenție de lungă durată a tasării în produsul lor, în ciuda acestor influențe negative.

 

Optimizarea consistenței betonului fără efecte secundare de întârziere

Noile stimulatoare de tasare din seria MC-PowerFlow Perma au fost special formulate pentru a fi utilizate în aplicații în care un superplastifiant PCE standard nu mai poate asigura o retenție suficient de lungă a tasării. Dozate în beton ca un al doilea aditiv în timpul operațiunii de mixare, acestea aduc o îmbunătățire semnificativă a consistenței betonului fără efecte secundare de întârziere, ceea ce face din acești stimulatori de tasare o soluție ideală atunci când este vorba de depășirea distanțelor mari de transport sau a blocajelor și întârzierilor preconizate în trafic.

 

Sistemul bicomponent, care cuprinde superplastifianții pentru beton marfă din familia de produse MC-PowerFlow și noile soluții pentru menținere a tasării din seria MC-PowerFlow Perma, permite astfel adaptarea optimă a consistenței betonului marfă la toți acești factori externi perturbatori, contribuind în același timp la optimizarea amprentei de carbon a producției de beton.

 

 

Vedere a unui șantier de construcții în mijlocul verii: Ca aditivi de menținere a tasării, MC-PowerFlow Perma contracarează tendința de întăriare a betonului marfă, de exemplu, în prezența unor temperaturi ridicate sau dacă este mixat cu lianți optimizați pentru CO2 și/sau materiale reciclate, asigurând astfel o lucrabilitate de durată mai mare. Acestea reprezintă o soluție ideală atunci când este vorba de depășirea distanțelor lungi de transport, a temperaturilor ridicate sau a ambuteiajelor și întârzierilor preconizate în trafic.  Foto: MC-Bauchemie, Bottrop
Vedere a unui șantier de construcții în mijlocul verii: Ca aditivi de menținere a tasării, MC-PowerFlow Perma contracarează tendința de întăriare a betonului marfă, de exemplu, în prezența unor temperaturi ridicate sau dacă este mixat cu lianți optimizați pentru CO2 și/sau materiale reciclate, asigurând astfel o lucrabilitate de durată mai mare. Acestea reprezintă o soluție ideală atunci când este vorba de depășirea distanțelor lungi de transport, a temperaturilor ridicate sau a ambuteiajelor și întârzierilor preconizate în trafic. Foto: MC-Bauchemie, Bottrop
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123