Allianz Parque

São Paulo - Brazil

 

În 2010, clubul de fotbal profesionist Palmeiras São Paulo a luat decizia de a înlocui stadionul său venerabil și îmbătrânit și de a construi o arenă nouă, modernă și multifuncțională, pentru a se conforma standardelor FIFA - un loc pentru mai mult de 44.000 de spectatori cu puncte de vânzare cu amănuntul, restaurante și o parcare, nu doar pentru meciuri de fotbal, ci și pentru diverse evenimente.

 

Premisele

Suprafețele stadionului, precum și pardoseala de-a lungul coridoarelor și ale toaletelor noii arene au constituit o parte importantă a planificării construcției. Cerințe ridicate au fost impuse funcționalității, siguranței, rentabilității și aspectului estetic. În afară de uzura mecanică constantă a publicului, zonele de la WC trebuiau să reziste la atacurile chimice crescute cauzate de agenții de curățare folosiți. Pentru a asigura un rezultat de lungă durată și atractiv pe întreaga durată de viață utilă a suprafețelor podelei, acestea trebuie, de asemenea, să prezinte o bună rezistență la UV. De asemenea, trebuiau luate în considerare mișcările naturale ale structurii uriașe, deoarece un sistem prea rigid ar fi dat naștere fisurii. În consecință, pardoseala trebuia să prezinte un grad de flexibilitate. Inginerii de construcții responsabili cu planificarea construcției au contactat diverși furnizori, inclusiv MC, pentru a vedea dacă poate fi găsit un sistem de produse adecvat.

Performanțe obținute pe stadionul Palmeiras
Performanțe obținute pe stadionul Palmeiras
© MC-Bauchemie 2015


Soluția

MC a sugerat acoperirea cu rășină poliuretanică MC-DUR 2052 UVB și un finisaj sub formă de cipsuri decorative negre, albe și gri, ținute în loc de un sigilant transparent, sub formă de acoperire mată poliuretanică specială MC-DUR 2095 M. Structura de performanță a satisfăcut toate cerințele tehnice ale noului stadion, oferind totodată un rezultat estetic deosebit: acoperirea cu rășină MC-DUR 2052 UVB prezintă o rezistență mai mare la alunecare, minimizând astfel pericolul de cădere. Este potrivit pentru aplicații interne și externe și creează o suprafață de pardoseală de înaltă calitate și extrem de durabilă. Acoperirea este rezistentă la radiații UV și, prin urmare, stabilă în culori. Sigilantul propus pentru finisarea podelei, MC-DUR 2095 M, prezintă, de asemenea, stabilitate UV ridicată, împreună cu o putere de acoperire excelentă, caracteristici flexibile de aplicare și consum eficient din punct de vedere al costurilor, combinate cu proprietăți excepționale de plasare. Sigilantul de înaltă performanță creează o suprafață dură și se caracterizează prin curățare foarte bună. Acest lucru reduce costurile și efortul implicat în curățarea pardoselii, îmbunătățind în continuare eficiența costurilor și compatibilitatea mediului. De asemenea, prezintă o rezistență ridicată la atacuri mecanice și chimice și fluctuații de temperatură grele, oferind în același timp o suprafață de lungă durată, cu aspect de înaltă calitate. Soluția propusă de MC nu a fost doar convingătoare din punct de vedere tehnic și estetic în ochii inginerilor de planificare, ci a putut fi implementată mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor. De asemenea, clientul s-a putut baza pe lucrările care se desfășoară în termen, în ciuda termenelor stricte implicate, de către un aplicator instruit în mod complet de echipa tehnică MC.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123