Cosmetice de beton pentru HafenCity

Hamburg - Germany

HafenCity din orașul hanseatic Hamburg este în prezent cel mai mare proiect de dezvoltare urbană în interiorul orașului din Europa. Volumul este enorm și include aproape 140 de măsuri diferite de construcție. În total, peste 2,4 milioane m² de suprafață brută vor fi construite recent. De îndată ce acest proiect de prestigiu implică modernizarea suprafețelor expuse din beton, produsele cosmetice din beton MC sunt prima alegere.

 

Odată cu dezvoltarea noii zone a orașului de-a lungul Elbei, orașul Hamburg stabilește noi standarde: pe o suprafață de 157 de hectare se creează un oraș viu, cu fler maritim, care combină munca, viața, cultura, agrement, turism și comerț cu amănuntul. Până la sfârșitul anului 2019, 68 de proiecte vor fi finalizate, iar alte 71 de proiecte sunt deja în construcție sau în faza de planificare.

 

MC implicat în numeroase proiecte

Cosmeticele pentru beton de la MC au fost și sunt folosite în multe dintre aceste proiecte de construcție, de exemplu în SKAI HafenCity, Überseequartier de sud, Universitatea HafenCity sau Cartierul Inteligent. Oricât de diferiți sunt dezvoltatorii responsabili pentru proiectele individuale, aceștia au decis în unanimitate să se bazeze pe know-how-ul MC atunci când vine vorba de chestiuni legate de cosmetice pentru beton. Pe lângă servisul de încredere la fața locului și calitatea înaltă a produselor, gama extinsă de produse pentru cele mai diverse domenii de aplicare a fost, de asemenea, decisivă.

 

În HafenCity din Hamburg, spectrul de provocări variază de la lucrări de reparații, cum ar fi închiderea orificiilor de ancorare, a porilor, a găurilor și a îmbinărilor în tavane și pereți filigran, până la pregătirea vizuală a suprafețelor expuse din beton și lucrări cosmetice pentru beton în zone solicitante precum coloane de beton, balcoane sau parcări subterane. Au fost necesare mortare în nuanțe de culoare diferite, în special la ajustarea culorii sau la îndepărtarea imperfecțiunilor de pe suprafețele din beton aparent.

Clădirea Futura Campus (stânga) și șantierele așa-numitelor Creative Blocks (dreapta).
Clădirea Futura Campus (stânga) și șantierele așa-numitelor Creative Blocks (dreapta).
© MC-Bauchemie 2024


Cele mai bune produse cosmetice pentru beton cu MC-Powertop
Prin urmare, produsele gemei MC-Powertop sunt deosebit de solicitate și utilizate în mod constant pe diferite șantiere din HafenCity. Dacă cerințele pentru suprafețele din beton cresc, cresc și cerințele pentru produsele cosmetice pentru beton. Pentru ca suprafata sa fie cu adevarat impecabila, se foloseste sistemul MC-Powertop de la MC, format din amorsă, mortare grosiere, fine si superfine. Toate produsele sunt modificate polimeric și sunt gata de utilizare imediat după amestecare cu apă. De exemplu mortarul grosier MC-Powertop G este potrivit pentru reparații de beton precum prelucrarea suprafețelor mici și mari de defecte sau reprofilarea defectelor adânci și a zonelor sparte de până la 50 mm. Mortarul fin MC-Powertop F  este disponibil în șapte culori diferite și este utilizat în principal pentru finisarea completă a suprafeței și finisarea fină a betonului în grosimi de până la 6 mm. Mortarul superfin MC-Powertop F Fine este disponibil în trei culori și este utilizat în principal pentru finisarea suprafețelor superfine a betonului și a betonului expus cu aplicare în grosimi de strat de până la

3mm.

În acest fel, produsele cosmetice pentru beton de la MC își aduc contribuția la standardele înalte de calitate ale actorilor implicați în proiectul HafenCity.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123