Podul Brunei

Pulau Muara Besar - Brunei

Odată finalizat, podul va servi drept o importantă arteră de trafic care leagă partea continetală a Asiei de Sud-Est cu noua regiune industrială de pe insula Pulau Muara Besar. Podul este un punct de referință pentru Brunei și un proiect de prestigiu pentru antreprenor, China Harbor Engineering Company Ltd. (CHEC). Drept urmare, de la bun început s-a impus calitatea superioară a materialelor de construcție.

MC-PowerFlow 2151 și Centrament Retard 311 au reușit să-și stabilească superioritatea în piața internațională competitivă a furnizorilor pentru aditivii de beton, oferind rezultate excelente în testele preliminare, atât pentru elementele din beton gata de turnare, cât și pentru componente din beton prefabricat. Împreună cu partenerul nostru local, C.Tech Sdn Bhd, am reușit să dezvoltăm formule concrete pentru o mare varietate de aplicații.


Aditivii MC satisfac cele mai exigente cerințe

Provocarea constă nu numai în prelucrarea betonului în condițiile climatice calde din Asia de Sud-Est, ci și în rezistența la apa de mare. În plus, lucrările trebuiau realizate cu un ciment CEM I (62.5R), o granulație extrem de fină, dar exactă, destinat să garanteze un nivel foarte ridicat de rezistență și durabilitate a betonului. MC-PowerFlow 2151 a fost utilizat pentru fundațiile și grinzile podului. Bazat pe tehnologia polimerică MC, superplastifiantul de înaltă performanță nu conține componente care să favorizeze coroziunea, poate fi amestecat rapid în beton și asigură o lichefiere extrem de bună, în ciuda consumului redus de apă. Proiectul din Brunei a obținut cele două ore de procesare a betonului la temperaturi exterioare cuprinse între 35° și 40° Celsius.

Pulau Muara Besar Bridge
Pulau Muara Besar Bridge
© MC-Bauchemie 2024


Combinat cu Centrament Retard 311, MC-PowerFlow 2151 a avut același succes pentru construcția pilonilor podului. Efectul de lichefiere al întârzietorului de priză nu prelungește numai perioada de prelucrabilitate, ci duce și la o curbă de temperatură mai uniformă, reducând astfel riscul de fisuri la stres provocate de temperatură. De asemenea, contribuie la creșterea rezistenței finale a betonului. Amestecul adecvat a asigurat prelungirea duratei de aplicare a betonului până la patru ore.

Ambii aditivi MC și-au dovedit valoarea în Brunei într-un șantier depărtat de țărm în condiții climatice dificile, cu rezultate foarte bune: betoanele prezintă proprietăți de prelucrare optimizate, niveluri de rezistență adecvate și o calitate remarcabilă a finisajelor, respectând astfel exigențele clientului.  • Nume

    Podul Brunei

  • Ṭara

    Pulau Muara Besar - Brunei, 2019

  • Categorii

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123