Noile certificări MC-Color

29.03.2017

La începutul anului 2016, MC-Bauchemie a introdus MC-Color pe piață, un sistem modular, complet nou, de protecṭie a suprafeṭelor, care combină proprietăți de aplicare remarcabile cu performanțe tehnice excelente în ceea ce privește protecția, pigmentarea, protecția la graffiti și protectia flexibila la fisurare a suprafețelor de beton. Și acum MC-Color vine cu un nou set de teste certificate, omologate pentru a sublinia calitățile sale tehnice remarcabile. 

Capacitate unică de acoperire a fisurilor cu MC-Color Flex vision

Gama de produse MC-Color oferă o flexibilitate excelentă la preluarea fisurilor și acoperiri pigmentate pentru protecţia suprafeţelor din beton expuse la intemperii. Acum, o autoritate de omologare independentă a testat proprietățile de acoperire a fisurilor de către MC-Color Flex vision, varianta high-end a liniei de produse MC-Color Flex, în conformitate cu EN 1062-7: 2004-08, și cu un certificat de preluare a fisurilor de clasă B4.1 (determinat la -20 ° C). Acest lucru este unic pentru acoperiri pigmentate în acest domeniu - nu există alte produse in piață, capabile să se potrivească performanțelor sale. MC-Color Flex vision prezintă, de asemenea, rezistenţă bună la murdărire, un agent integrat de protecție la muşchi şi licheni precum si extrem de bună flexibilitate la temperaturi negative. Acest produs oferă o protecție absolut sigură pentru suprafețele de beton expuse la intemperii, în acelasi timp îmbunătățeşte aspectul lor estetic. Dispersia acrilică gata preparată este deschisă difuziei vaporilor; încetineşte procesul de carbonatare, rezisṭa la procesele de îngheț-dezghet, săruri de degivrare, menținand, de asemenea pigmentul culorii datorita rezistentei la UV şi la intemperii. 

Primul sistem transparent de protecție a betonului din lista certificarilor BASt

Bundesanstalt für Strassenwesen (Bast - Autoritatea de Autostrăzi din Germania) a inclus MC-Color Proof pro și MC-Color Proof vision în lista sa de materiale certificate ca sisteme de materiale conforme cu codul german de practică în inginerie civilă ZTV-ING, partea 3, secțiunea 4 (SIB) - Sistemele de protecție de suprafață (OS-B). Acest lucru înseamnă că este aprobat pentru utilizarea pe structuri și componente din construcṭia de autostrăzi federale. Ambele produse mențin caracteristicile structurale și de construcție ale suprafețelor componente din beton armat, prezintă proprietăți excelente de rezistenţă la murdărire și oferă o protecție generală remarcabilă. MC-Color Proof pro este singura acoperire transparentă, dar cu proprietăţi depline de protecție a betonului disponibilă in piață. Cu MC-Color Proof vision este, de asemenea, capabil să ofere o acoperire cu aspect mat-uscată, transparent și hidrofobă avand la bază un amestec de polimer şi componente poliuretane cu tehnologie integrate pentru a fi usor curatata, care oferă o protecție permanentă antigraffiti, ca plus față de proprietățile versiunii Pro. Ambele produse dispun de un comportament excelent la foc conform clasei B-s1, d0, ceea ce înseamnă că sunt cu inflamabilitate scăzută și nu produc reziduri de arsură si nici nu degaja fum. 

 

Sisteme MC Bauchemie cu un comportament excellent la foc conform OS-4 și 5a

Toate acoperirile de protecṭie a suprafetelor din gama produselor pigmentate MC-Color Flair și MC-Color Flex, au fost certificate în combinație cu materiale fine de cosmetică, în concordanṭă cu DAfStb (Comisia germană pentru beton armat) indicaţii de reparare a betonului și codul ZTV-ING ca grad OS -4 / OS-C și OS-5a / sistemele OS DII. Ele au obținut rezultate excelente la testele de foc conform EN 13501-1. Comportamentul la foc a tuturor sistemelor a fost clasificat cu A2-s1, d0, adică ele sunt non-combustibile și nu produc reziduri de ardere, fum sau afumare a zonei. Astfel, constructorii și beneficiarii structurilor, se pot baza pe faptul că aceste protectii de suprafață din gama MC-Color nu vor propaga focul in cazul unor evenimente nedorite.

 

Despre MC-Color

MC-Color este noul program modular, de protecṭii de suprafață de la MC Bauchemie, pentru protecṭia ṣi colorarea suprafeṭelor din beton. Se compune din liniile de produse MC-Color Proof, MC-Color Flair și MC-Color Flex, fiecare diferenţiindu-se prin performanță în variantele         pure, pro și vision. Cu acest set de instrumente foarte moderne de sisteme de protecṭii de suprafață, clienṭii, dezvoltatorii imobiliari, proiectanṭii, arhitecții și constructorii vor găsi soluția potrivită pentru fiecare domeniu. Toate produsele sunt hidrofobe, deschise difuziei vaporilor de apă și au efect de întarziere a apariţia carbonatării, precum și rezistenṭe la murdărire, uzura, rezistenṭe la UV și la intemperii. Performanțele cresc de la pure („standard“) la pro („profesional“) ṣi in final la vision („high-end“), permiţând selectarea în mod specific de produse în conformitate cu cerințele fiecărei aplicații în parte. Toate produsele din această familie pot fi aplicate atât manual cu trafaletul cât și folosind tehnica de pulverizare, fiind conforme standard-ului EN 1504

Proprietăți unice de obturare a fisurilor cu MC-Color
Proprietăți unice de obturare a fisurilor cu MC-Color
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123