Turnurile de răcire din Opole crează muzică

Opole - Polonia

După cinci ani de construcție, două noi unități generatoare de energie ale centralei poloneze Opole II au fost puse în funcțiune în septembrie 2019, asigurând energie electrică pentru 4 milioane de gospodării private în anii următori.

 

MC a avut o contribuție semnificativă la elaborarea designului extern, folosindu-se de cunoștințele de la centralele sale termice FoE (Field of Expertise). Operatorul PGE avea suprafețele interioare și exterioare ale celor două turnuri de răcire - fiecare având o înălțime bună de 182 m - acoperite cu sisteme de protecție a suprafeței MC și îmbunătățite vizual cu note muzicale în stil artistic dintr-un cântec popular polonez din regiune.

 

Protejarea învelișului interior al turnului de răcire
Antreprenorul general, Polimex și subcontractantul de acoperire Beroa / Dominion au câștigat deja o experiență bună cu sistemele MC, în special în timpul unui proiect similar care a implicat cel mai mare site termic din Bełchatów din regiunea Polonia din Łódź.

Rășina epoxidică transparentă MC-DUR 1277 WV, acționează ca un grund pentru alte acoperiri (ceea ce înseamnă că sunt necesare mai puține straturi), ca agent de întărire a betonului. MC-DUR 1277 WV întârzie evaporarea apei în timpul întăririi betonului proaspăt și crește astfel rezistența mecanică și chimică a suprafeței sale. Apoi, sigilantul de rășină epoxidică cu înaltă rezistență la acid MC DUR VS NR 3 a fost aplicat în două straturi pe o suprafață de aproximativ 40.000 mp în interiorul turnurilor de răcire. Pe treimea superioară, s-a aplicat un material de etanșare cu secțiune superioară pigmentată, rezistentă la UV. 

 

Imagini uimitoare, protecție de vârf

Pentru proiectarea suprafețelor externe de 45.000 mp, clientul PGE a ales un concept artistic dintre ideile concurente transmise de școlile locale, cu motive de curcubeu și soare și note muzicale din cântecul popular din regiunea Opole „Poszła Karolinka do Gogolina” („Micul Caroline” a plecat la Gogolina ”).

Pentru proiectarea turnurilor de răcire, clientul PGE a ales un concept artistic dintre ideile concurente transmise de școlile locale, cu motive de curcubeu și soare și note muzicale din cântecul popular polonez „Micuța Caroline a plecat la Gogolina”.
Pentru proiectarea turnurilor de răcire, clientul PGE a ales un concept artistic dintre ideile concurente transmise de școlile locale, cu motive de curcubeu și soare și note muzicale din cântecul popular polonez „Micuța Caroline a plecat la Gogolina”.
© MC-Bauchemie 2024


Turnurile de răcire hiperboloide au făcut dificilă aplicarea designului exterior și au reprezentat o adevărată provocare pentru toți cei implicați - una care a fost însă depășită cu un succes total. 

 

S-a luat decizia de a folosi un sistem pigmentat de protecție a suprafeței de la MC - acum disponibil cu o formulă îmbunătățită din punct de vedere tehnic sub denumirea produsului MC-Color Flair. Se caracterizează prin rezistență foarte mare la decolorare, radiații UV și intemperii, însă este deschis la difuzarea vaporilor de apă și este, de asemenea, foarte impermeabil. Componentele prefabricate ale coloanelor și elementelor transversale ale structurii de susținere a sistemului de distribuție a apei din turnurile de răcire au fost acoperite din fabrică cu MC-DUR 2496 CTP. Acest sigilant special pentru rășini cu rezistență rapidă bazat pe KineticBoost-Technology® a fost utilizat cu succes pentru prima dată cu în urmă cu 4 ani pentru repararea unui turn de răcire mai vechi din Opole și de atunci a fost aplicat ca acoperire pentru multe astfel de turnuri de răcire din întreaga lume. 

 

Operatorii sunt încântați atât de calitatea tehnică, cât și de designul vizual al celor două turnuri uriașe de răcire din Opole și sunt încântați că au atras atenția instrumentală nu numai asupra industriei energetice din Polonia, ci și a folclorului țării.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123