MC-FastKick - noii acceleratori de priză

18.12.2017

Cu MC-FastKick, MC a dezvoltat o nouă familie de produse de acceleratori de priză modernizate cu cea mai recentă tehnologie MC polimer. Acestea oferă betonului proprietăți foarte bune de procesare și aplicare, inclusiv valori de înaltă rezistență iniţială. Modul lor de acțiune oferă într-adevăr o lovitură betonului prin accelerarea semnificativă a procesului de întărire, reducând astfel timpii ciclurilor de producţie la prefabricate și, de asemenea, făcând posibilă perioada de întărire mai scurtă în timpul construcțiilor de iarnă.
Noile formule PCE (policarboxilați eteri) pe care MC le-a produs pentru MC-FastKick au o influență pozitivă asupra creșterii cristalului în fazele de hidro-silicat de calciu din beton. Aceasta are ca rezultat o creștere semnificativă a ratei de cristalizare și deci valori substanțial mai mari ale rezistenței iniţiale - dar fără a influența negativ celelalte proprietăți ale betonului. Familia de produse are acum doi membri: MC-FastKick 111 poate fi utilizat pentru beton și beton armat *, iar MC-FastKick 105 pentru beton, beton armat și beton precomprimat * - cu alte cuvinte aproape toate tipurile. 

Avantaje pentru prefabricate şi construcţii de iarnă

MC-FastKick oferă producătorilor de prefabricate din beton avantaje enorme, deoarece reţetelele lor ajung la rezistenţa necesară pentru decofrare mult mai repede, crescând astfel frecvenṭa ciclurilor. Efectul de accelerare depinde în mare măsură de reactivitatea tipului de ciment utilizat. Perioada de accelerare maximă în cazul CEM I se află în intervalul de 6 până la 12 ore, iar CEM II este de aproximativ 8 până la 16 ore, iar cu CEM III este de aproximativ 10 până la 20 de ore. În afară de aplicațiile din producția prefabricată de beton, MC-FastKick este, de asemenea, potrivit pentru aplicațiile în construcții de iarnă, deoarece va compensa perioadele de întărire mai lungi, care altfel ar rezulta din temperaturi reduse.

Pe lângă valorile rezistenței crescute după 24 de ore, noile acceleratoare de întărire ale MC permit, de asemenea, creșterea ușoară a valorii rezistenţei de 28 de zile. Mecanismul special de activare din amestec determină matricea betonului să devină mai densă și astfel să atingă mai repede rezistența necesară.

 

Efect de curgere deosebit

În combinație cu un plastifiant pe bază de PCE, MC-FastKick oferă nu numai creșterea valorii rezistenței iniţiale, ci și o creştere a lucrabilităţii betonului cu până la două clase, îmbunătățind astfel în mare măsură fluiditatea fără a afecta comportamentul de întărire. În consecință, cantitatea de plastifianți utilizată și / sau conținutul de apă pot fi reduse, determinând scăderea raportului apă / ciment și obținerea de economii de ciment utilizat. Acest lucru ajută la reducerea costurilor și, de asemenea, la protejarea mediului înconjurător.

MC-FastKick mărește eficiența în producția de prefabricate: noile acceleratoare de priză MC-Bauchemie se adaugă betonului în timpul procesului de amestecare și accelerează procesul de întărire. Acest lucru permite obținerea unor valori puternice de rezistență iniţială. Prin urmare, MC-FastKick oferă multe avantaje atât pentru industria de prefabricate, cât și pentru construcția pe timp de iarnă.

*conform cu EN 206-1 0 şi DIN 1045-2

 

Offering a range of benefits, MC-FastKick increases efficiency in precast concrete production and winter-time construction.
Offering a range of benefits, MC-FastKick increases efficiency in precast concrete production and winter-time construction.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123