Nou Emcekrete 50 A beton de monolitizare pentru straturi groase

24.09.2020

MC-Bauchemie a adăugat un nou produs la gama sa de betoane și mortare Emcekrete pentru aplicații de monolitizare în construcții de beton: Cu Emcekrete 50 A, utilizatorii au acum la dispoziție și o soluție de monolitizare cu întărire lentă, care poate fi utilizată atât pentru aplicații de volum mare cu grosimi ale stratului de până la 320 mm și ca mortar de reparații conform codului german de protecție și reparație a componentelor din beton RL-SIB.
 

Emcekrete 50 A conține materii prime de înaltă calitate, care servesc la reducerea căldurii de hidratare în timpul întăririi, astfel încât să prevină în mod eficient fisurarea. Acest beton de monolitizare gata de utilizat trebuie doar amestecat cu apă, prezintă proprietăți excelente de curgere, este ușor pompabil și poate fi turnat cu ușurință. Emcekrete 50 A prezintă o tendință scăzută de contracție și formează o bună legătură cu substratul. Betonul de monolitizare se caracterizează și prin rezistență ridicată la cicluri de îngheț-dezgheț conform metodei de testare CDF *. Are valori de rezistență la compresiune de 20 N / mm² după o zi, 55 N / mm² după șapte zile și 65 N / mm² după 28 de zile, satisfăcând astfel criteriile pentru clasa de rezistență la compresiune C 50/60. Betonul de monolitizare a fost testat conform EN 12390-8 cu o sarcină de presiune a apei de 5 bari, satisfăcând cerințele de impermeabilitate a apei pentru clasele de umiditate WO, WF și WA. 

 

O gamă largă de utilizări pentru monolitizare și reparații

În trecut, astfel de produse de monolitizare au fost utilizate în principal pentru aplicații cu strat subțire. Grosimea maximă a stratului a fost limitată la 25 de ori cea mai mare mărime a agregatelor. Cu o mărime maximă a agregatelor de 8 mm, aceasta însemna o grosime maximă a stratului de 200 mm. Odată cu apariția noului cod german DAfStb (Comitetul oțelului armat) din iulie 2019 privind „Producția și utilizarea betonului și a mortarului de monolitizare”, este acum posibil să se aplice betoane de monolitizare cu căldură redusă de hidratare și rezistență inițială clasa C - dezvoltarea unei rezistențe la compresiune între 10 și 25 N / mm² după 24 de ore - într-o grosime a stratului de 40 de ori dimensiunea maximă a agregatului. Cu o dimensiune maximă a agregatelor de 8 mm, aceasta înseamnă acum o grosime maximă a stratului de 320 mm. Emcekrete 50 A îndeplinește această cerință și permite astfel turnarea unor volume mai mari.

 

Emcekrete 50 A îndeplinește, de asemenea, cerințele codului de inginerie civilă ZTV-ING din Germania pentru aplicații care implică monolitizarea elementelor de reazem și îmbinărilor și subturnarea plăcilor de ancorare. Betonul de monolitizare MC-Bauchemie poate fi folosit acum și pentru structuri de construcții civile.

 

Mai mult, conform celei de-a 3-a modificări a codului german de reparații RL-SIB, betonul pentru monolitizare poate fi utilizat ca mortar de reparație pentru reprofilarea componentelor din beton. Prin urmare, acest produs foarte fluid poate fi utilizat și pentru reparații de beton structural.

 

Alte domenii de aplicare sunt betonarea canalelor și jgheaburilor, căilor de rulare a macaralei și suporturilor în fundațiile pahar. Betonarea golurilor și spațiilor intermediare, adânciturilor și îmbinărilor rigide între elementele prefabricate sau între elementele prefabricate și betonul in-situ cu Emcekrete 50 A este posibilă, de asemenea, cu același grad ridicat de fiabilitate.

 

* Absorbția capilară a soluției de degivrare și testul de îngheț-dezgheț

Repararea unui canal de drenaj într-o parcare subterană folosind Emcekrete 50 A.
Repararea unui canal de drenaj într-o parcare subterană folosind Emcekrete 50 A.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123