Cultură industrială plină de culoare la Creovoun

Dormagen - Germany

Este 10 octombrie 2017 și există o activitate intensă la poarta 10 a complexului ChemiPark din Dormagen. Sute de angajați de la Canovoen, membrii familiilor lor, prieteni, vecini industriali și localnici Dormagen s-au adunat îmbrăcați in hanorace negre, albe și galbene pentru a stabili un record mondial.
Chiar și președintele Consiliului de administrație al Canovoen, Patrick Thomas, și primarul orașului Dormagen, Erik Lierenfeld, și-au aruncat temporar vestele de costum pentru a fi parte din mulțime. Cei 694 de participanți entuziaști își ridică brațele cu entuziasm. Împreună, aceștia tocmai au format cel mai mare stivuitor cu furci desenate vreodată cu "pixeli" umani. Un record mondial la care a contribuit de asemenea și MC-Bauchemie! La invitația lui Anja Waidele, Project Manager pentru Lucrările De Artă "Covestro", consilierul de vânzări al MC Frank Schontaube s-a alăturat mulțimii într-un hanorac alb. Cu toate acestea, motivul real al acestei întreprinderi a fost un alt punct de vedere care a ajuns pe prima pagină a ziarelor naționale pentru Dormagen din Germania.

 

O activitate pentru MC-Color Flair vision
Încercarea de succes a recordului mondial a fost pur și simplu o încurajare pentru inaugurarea celei mai recente „Opere de artă Covestro”: depozitul Dormagen, situat la poarta 10 din Chemparkul Dormagen. În colaborare cu artistul graffiti Wuppertal, Martin Heuwold, Covestro a reproiectat fațada imensă a clădirii de 69 de metri lungime, 35 de metri înălțime și 23 de metri lățime lângă recepția centrală a vizitatorului.

The motifs traced by artist Heuwold finally were filled in step by step with the six Covestro colours and provided with the required shading effects.
The motifs traced by artist Heuwold finally were filled in step by step with the six Covestro colours and provided with the required shading effects.
© Photos: Covestro AG; Artist: Martin Heuwold 2017


 

Acoperirea selectată de Covestro a fost MC-Color Flair vision, o acoperire pigmentată de înaltă calitate de la MC, care servește de asemenea ca protecție preventivă a betonului pentru suprafețele exterioare expuse intemperiilor. Viziunea MC-Color Flair prezintă „Tehnologia ușor de curățat”, asigurând o preluare deosebit de mică a murdăriei și durabilitatea designului colorat al depozitului colorat pe termen lung. În conformitate cu EN ISO 11998, MC-Color Flair vizionează rezistența la spălare umedă clasa 1 și un grad de curățenie clasa 0. Poate fi utilizat în zonele de stropire și pulverizare expuse la săruri de degivrare și poate fi aplicat atât manual cu role cu pilă scurtă, cât și prin pulverizare fără aer.

 

Fuziunea lui Covestro dintre industrie și artă

Într-adevăr, compania este încă tânără și totuși poate privi înapoi o lungă tradiție corporativă. O entitate independentă din punct de vedere juridic din septembrie 2015, Covestro a fost listată în DAX, indicele de acțiuni și acțiuni din Germania, în martie 2018. Are originea în grupul Bayer, ale cărui rădăcini se remarcă în secolul al XIX-lea. Ulterior, compania s-a dezvoltat în subgrupul Bayer Material Science, cu site-uri din Europa, Asia și America. Compania a fost sub noul nume „Covestro” în 2015 și a plutit la Bursa de Valori din Frankfurt în luna octombrie a aceluiași an. În prezent, Covestro este unul dintre cei mai mari producători de polimeri din lume și lider în dezvoltarea și producerea de materiale de înaltă calitate utilizate în multe domenii ale vieții moderne. Numele companiei este format din cuvintele engleze „colaborare”, „investi” și „puternic”. În 2017, cei peste 16.000 de angajați din întreaga lume au realizat vânzări anuale de aproximativ 14 miliarde de euro.

Nu este prima dată când Covestro a schimbat granițele dintre industrie și artă. Creativitatea neobișnuită a companiei a apărut pentru prima dată în 2015, când Martin Heuwold a introdus un „perete de graffiti” mobil. Acest logo al companiei interpretat prin artă graffiti cu o lățime de 25 de metri și o înălțime de 3 metri esteprezent diverse locații ale lui Covestro din întreaga lume. În 2016, Covestro a însărcinat artistul să proiecteze șemineul înalt de 132 de metri din Parcul Industrial Brunsbüttel ca un puzzle de mai multe piese colorate.

 

MC-Bauchemie a sprijinit, de asemenea, acest proiect cu expertiza sa. "În calitate de companie tânără, Covestro reprezintă o mare de dinamism și agilitate", subliniază Patrick Thomas, "și acest lucru este ceea ce exprimăm în operele noastre industriale de artă. Într-o industrie chimică destul de incoloră, ne prezentăm ca un fațet multiplu , jucător luminos și divers. "

 

Realizarea operei de artăRedimensionarea depozitului K15 de la Chempark a început la începutul lunii iunie 2017: "Motivul blocului aproape a apărut de la sine. Ca o imagine plină de culoare plină de îndrăzneală care este destinată să stârnească curiozitate despre noi, nu numai că ne vizualizează în mod inteligent valorile corporative, dar, de asemenea, reflectă perfect aspectele de depozitare și logistică pe site-ul Dormagen ", spune dr. Klaus Jaeger, managerul fabricii Covestro de Jos. Pentru Martin Heuwold, aceasta a fost o adevărată pauză: el și arta lui aveau o pânză unică la dispoziția lor. Suprafața uriașă de 4.500 de metri pătrați este de aproximativ 23 de terenuri de tenis.

 

Cu toate acestea, această suprafață a trebuit mai întâi curățată pentru a îndepărta straturile de grime și acoperirile vechi. Tot aici, produsele MC au jucat un rol important: după ce aplicatorii au curățat inițial suprafața folosind jeturi de apă de înaltă presiune, au aplicat mortarul de umplutură fină Nafufill KM 110 pentru a elimina orice pori și goluri și, astfel, a crea substratul ideal. Apoi au tratat suprafața nivelată cu MC-DUR 1177 WV-A. Această rășină epoxidică transparentă multifuncțională servește ca promotor de adeziune între substraturile lipite de ciment și sistemele de protecție a suprafeței și ca grund pentru sigilanții de rășină reactivă ulterioară. Odată cu finalizarea lucrărilor preliminare, proiectul era acum gata de implementare creativă. Heuwold și echipa sa au desenat 328 de motive de bloc pe fațada depozitului conform unui plan precis. Acestea aveau să fie pictate în cele șase culori diferite ale companiei, în conformitate cu instrucțiunile artistului. În plus, au fost încorporate 12 nuanțe diferite pentru a obține efecte 3D realiste.

 

Următorul pas a fost completarea contururilor pre-desenate, viziunea MC-Color Flair având un rol important de jucat. Această combinație de polimeri poliuretanici cu două componente este rezistentă la UV și la intemperii și, prin urmare, este deosebit de stabilă la culoare. În plus, învelișul de înaltă calitate, cu tehnologia integrată „ușor de curățat”, nu numai că oferă o protecție permanentă împotriva decolorării și a petelor, dar protejează betonul prin efectul său de inhibare a carbonatării. Pigmentarea acoperirii face posibile numeroase combinații de culori în paleta de viziune MC-Color-Flair. În Dormagen, acesta a fost un contribuabil major la succesul general al operei de artă. Două nuanțe ale celor șase culori principale au oferit fiecare un efect impresionant de adâncime în blocurile individuale. Toate nuanțele de culoare necesare au fost stabilite în comun de Dr. Doerte Bartel, șeful laboratorului de pigmentare din MC, consultantul de specialitate Frank Schontaube și artistul însuși. Compania a produs un total de 18 variante de culoare cu o asemenea precizie încât artistul a fost capabil să-și implementeze pe deplin designul fără compromisuri. Zonele colorate pot fi acum completate de aplicator, KST-Kunststofftechnik, bazat pe Bottrop, urmând îndrumările precise ale lui Heuwold, o muncă care a implicat un total de 1.800 de kilograme de viziune MC-Color Flair.

 

Succes de durată

Horst Mews, inginer de uzină la Covestro, a condus proiectul de artă ca director tehnic. În calitate de inginer de mentenanță IT, el este în mod normal responsabil pentru operațiunea, lucrările de întreținere continuă și gestionarea proiectelor de logistică din cadrul companiei. Așadar, crearea operei de artă a fost ceva destul de nou și special pentru el: "Toți am putea vedea designul Covestro luându-și forma zi de zi. Acum această viziune uimitoare aduce apropierea echipelor noastre individuale ca un întreg mai mare." Managerul site-ului Dr. Klaus Jaeger este la fel de entuziast: "Lucrarea de artă este un ambasador perfect al mărcii, oferind o vizualizare de succes minunat a valorilor noastre corporative. Suntem curioși, curajoși și colorați. Și acum avem un reper în Dormagen, de care putem fi cu toții mandru de."

 

„A fost o zi cu adevărat specială. Nu este ceva ce experimentezi adesea și este primul în cei 25 de ani de la MC ”, spune un Frank Schontaube vizibil impresionat. „Toți cei implicați, de la managementul proiectului Covestro până la MC-Bauchemie, compania de aplicații KST și echipa artistului, au colaborat împreună în perfectă armonie pentru a crea această operă de artă remarcabilă. Conceptul„ Covestro Artwork ”s-a dovedit a fi excelent. succes, cu alte proiecte deja în conductă: Proiectarea a două complexe de construcții este în desfășurare în Shanghai. Între timp, în Elveția, Covestro va fi cunoscut în curând drept concurentul curios, curajos și mai ales colorat într-un peisaj industrial”

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123