La Seine Musicale

Paris - France

Cu 170 de milioane de euro, acest proiect de construcție pe mica insulă Sena din Seguin, la vest de capitala Franței, lângă Boulogne-Billancourt, a câștigat deja numeroase premii pentru arhitectura sa vizionară îndrăzneață.


Clădirea futuristă de 36.000 de metri pătrați are un auditorium de 1.150 de locuri și o sală de performanță care poate prelua până la 6.000 de oameni. Se așteaptă să fie tot felul de spectacole de muzică. Există, de asemenea, săli de repetiții pentru muzicieni, mai multe studiouri de înregistrare, terase și un restaurant. Și de la etajul al patrulea, există o frumoasă vedere panoramică a zonei înconjurătoare. În cadrul expoziției MIPIM de la Cannes, proiectul de construcție a câștigat Premiul pentru cel mai bun proiect Futura pentru 2015, iar cu un an înainte a fost recunoscut cu Eticheta Biodiversitate. Planificarea și execuția acestui proiect major a fost un efort comun între Departamentul Hautsde-Seine și consorțiul „Group Tempo Île Seguin”, format din companiile Bouygues Construction, Sodexo, OFI Infravia și compania franceză de televiziune de stat TF1. Arhitectura La Seine Musicale amintește de o navă de croazieră. Acesta a fost proiectat de francezul Jean de Gastines și cunoscutul arhitect japonez Shigeru Ban, constructori maeștri care au fost responsabili și pentru Centrul Pompidou din Metz. Conceptul include autosuficiența în furnizarea de energie: fațada de sticlă în formă de cupolă din centrul clădirii exploatează razele soarelui, iar o navigă fotovoltaică se mișcă în sincronizare cu mișcarea soarelui pe cer. O vedere superioară a acoperișului de sticlă dă impresia unui cuib de pasăre, amestecându-se perfect cu mediul natural al insulei și verdeața acoperișului clădirii. Spre deosebire de această piesă centrală a construcției, clădirea este învăluită de o fațadă impozantă de o eleganță estetică impresionantă, bazată pe o simbioză a sticlei și a betonului cu față echitabilă.

La Seine Musicale
La Seine Musicale
© MC-Bauchemie 2024


Fațadă din beton

Construirea unei fațade din beton nu este ușoară. Deprecierile optice, cum ar fi porozitățile, neregularitățile de culoare și fenomenele de umbrire sunt comune și tind să perturbe rezultatul global. Deoarece calitatea concretă este de o importanță vitală pentru apariția la Seine Musicale, clientul și inginerii de proiect au decis să adopte un sistem de îmbunătățire a fațadelor, optând pentru produsele și expertiza MC.

 

Performanțe deosebite

În ianuarie 2017, contractorul Bouygues Construction a avut o serie de suprafețe de testare pregătite de diferiți ofertanți. Pe măsură ce scena muzicală urma să se deschidă în doar trei luni, soluția trebuia să fie rapidă și fiabilă astfel sistemele de produse de la MC au câștigat în cele din urmă. Sistemul MC a constat dintr-un mortar de cosmetizare fin pentru beton din gama MC-Powertop, stratul de acoperire şi pigmentare pentru beton Repacryl și acoperirea transparentă cu protecţie la graffiti MC-Color Proof vision. A fost aplicată în cel mai scurt timp datorită eforturilor aplicatorului specializat - Contreat of Belgium - învingând cu ușurință competiția. Ca urmare a succesului suprafeței de testare, s-a început lucrul la proiectul propriu-zis și în curând totul evolua rapid. În doar opt săptămâni, peste 9.000 de metri pătrați de suprafață de beton au fost reprofilate, acoperite și protejate.

 

Cortina sus pentru MC-Powertop, Repacryl şi MC-Color

După pregătirea specială a substratului, prima etapă a implicat corectarea porozităților, a suflurilor și a îmbinărilor dintre cofraje, împreună cu defectele generale. Acest lucru a fost făcut folosind sistemul cosmetic de înaltă calitate MC-Powertp F, mixat din cele trei culori - alb, gri și antracit - pentru a obține nuanţa de beton necesară. Suprafața de fațadă perfectă a fost îmbunătățită în continuare cu Repacryl pentru a asigura o finisare omogenă și de înaltă calitate pe întreaga suprafață. Aici, MC a lucrat cu Contreat pentru a dezvolta un amestec special de trei culori Repacryl: gri, gri de beton și gri deschis. Pe lângă faptul că oferă o estetică excelentă, suprafețele de beton retuşate sunt stralucitoare, rezistente la radiații UV și rezistente la intemperii. Suprafețele de beton au fost apoi acoperite cu o acoperirea transparentă MC-Color Proof vision cu protecţie la graffiti până la o înălțime de 3 metri, lrezultând aproximativ 3.000 de metri pătrați de acoperire. Acest lucru face fațada ușor de curățat chiar și pentru un aplicator de graffiti încăpățânat - deosebit de benefic pentru clădirile accesibile publicului.

 

Final în crescendo pentru MC

În cele din urmă, aproximativ 150 de metri pătrați de suprafață a pardoselei din zona de intrare a complexului de clădiri au fost acoperite cu MC-Floor TopSpeed. Acoperirea pigmentată, cu fixare rapidă, se bazează pe rășini inovatoare de specialitate care protejează fiabil pardoseala. Aceasta nu numai că oferă un nivel excelent de rezistență mecanică şi la zgârieturi, asigură o durată lungă de viață și un finisaj de înaltă calitate. Walter Devue, directorul regional al Europei de Vest și responsabil pentru MC France și MC Belgium, a apreciat nivelul de cooperare evident între angajații de vânzări ai MC France și MC Belgium în colaborare cu Global Product Management și tehnicienii din Bottrop, precum și cu inginerii de planificare și firma de aplicații belgiană Contreat. "Datorită colaborării facile și internaționale a tuturor părţilor, am reușit să rezolvăm cu succes provocările întâmpinate la Paris în intervalul de timp specificat și cu o de acum obişnuita înaltă calitate", a spus el. Privind magnific - atât înăuntru cât și în afară - această remarcabilă cladire din orizontul Parisului a fost deschisă la sfârșitul lunii aprilie 2017, cu un concert Bob Dylan.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123